Hlavní obsah

Federer se ve finále Roland Garros opět utká s Nadalem

Švýcarský tenista Roger Federer a španělský obhájce titulu Rafael Nadal se podle očekávání střetnou v nedělním finále grandslamového turnaje Roland Garros. V pátečním prvním semifinále na pařížské antuce zachoval Federer v kritických okamžicích chladnou hlavu a porazil Rusa Nikolaje Davyděnka 7:5, 7:6 a 7:6. Dvojnásobný šampión Nadal pak zdolal Srba Novaka Djokoviče rovněž ve třech setech.

Foto: REUTERS/Dani Cardona

Tenisté Roger Federer (vlevo) a Rafael Nadal

Článek

Davyděnko sice v žádném z předchozích osmi vzájemných utkání světovou jedničku neporazil, ale tentokrát měl řadu šancí zkomplikovat Federerovi život. Hned v úvodu prvního setu utekl o jeden brejk, ale Švýcar srovnal krok a nakonec vyhrál 7:5.

V druhé i v třetí sadě dokonce Davyděnko podával na vítězství v setu, ale ani jednou klíčový servis neudržel. Blízko k tomu měl především v třetím setu, kdy se v deváté hře dostal k dvěma setbolům a další si vypracoval v tie-breaku. Šance však nevyužil a soupeř se radoval z hladkého vítězství 3:0 na sety, i když celkově získal jen o osm míčů více.

Nadal, který na Roland Garros ještě nikdy neprohrál, pak neporušil tradici a dotvořil složení očekávaného finále, stejného jako loni. Favorizovaný Španěl porazil dvacetiletého Srba Djokoviče 7:5, 6:4 a 6:2, zejména díky úvodním dvěma vyrovnaným setům se však zápas protáhl na bezmála dvě a půl hodiny.

ROLAND GARROS
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Davyděnko (4-Rus.) 7:5, 7:6 (7:5), 7:6 (9:7), Nadal (2-Šp.) - Djokovič (6-Srb.) 7:5, 6:4, 6:2.

Reklama

Související témata: