Hlavní obsah

O titul na Roland Garros se utkají Ivanovičová s Heninovou

Na grandslamovém turnaji Roland Garros v Paříži se v sobotu rozhodne o vítězce ženské dvouhry. Finále mezi belgickou tenistkou Justine Heninovou a Srbkou Anou Ivanovičovou začne v 15:00 na kurtu Philippa Chatriera. Poté budou o životní úspěch bojovat čeští reprezentanti Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner, kteří postoupili do finále čtyřhry, kde je čeká šestý nasazený bahamsko-kanadský pár Mark Knowles, Daniel Nestor.

Článek

Ivanovičová je největším překvapením dosavadního průběhu turnaje. Srbská tenistka, spoléhající na útočnou hru, na cestě do finále porazila turnajovou dvojku Marii Šarapovovou i trojku Světlanu Kuzněcovou a má před sebou poslední překážku.

Tou je však trojnásobná vítězka Roland Garros Heninová. Belgičanka na pařížské antuce triumfovala v roce 2003 a v posledních dvou letech, a pokud by se z titulu radovala potřetí za sebou, napodobila by zatím ojedinělý úspěch Moniky Selešové z let 1990-1992.

Vyhrát finále čtyřhry se pokusí český pár Lukáš Dlouhý - Pavel Vízner

Dlouhý s Víznerem ve čtvrtfinále vyřadili světové jedničky, americké bratry Boba a Mika Bryanovy, kterým vrátili porážku z únorového daviscupového zápasu v Ostravě. Na rozdíl od loňského roku se nezastavili ani v semifinále, v němž zdolali francouzsko-srbskou dvojici Fabrice Santoro, Nenad Zimonjič, a poprvé v kariéře si zahrají grandslamové finále.

Reklama

Související témata: