Hlavní obsah

Dlouhý s Víznerem po pařížském finále: Došla nám pára

Docházející síly a zlepšený výkon soupeřů byly podle Pavla Víznera a Lukáše Dlouhého hlavní příčiny jejich prohry ve finále Roland Garros. Čeští tenisté v sobotu na pařížské antuce podlehli bahamsko-kanadské dvojici Mark Knowles, Daniel Nestor po setech 6:2, 3:6 a 4:6.

Článek

"Začali jsme výborně, pak nám trošku došla pára," řekl českým novinářům zkušenější z dvojice, šestatřicetiletý Vízner. Hra se podle něj začala otáčet na konci druhého setu, kdy si Knowles s Nestorem začali více věřit, zlepšili servis a občas měli i trochu štěstí. "A nám tam pár míčků nespadlo," litoval Vízner.

V rozhodující sadě už byli jejich soupeři po všech stránkách lepší. "Ta pára, kterou jsme měli v prvním setu navíc, nám ke konci trochu chyběla," dodal Vízner, jenž si zahrál po šesti letech druhé deblové finále na pařížském grandslamovém turnaji.

O dvanáct let mladší Dlouhý svému partnerovi přizvukoval. "Začátek byl super, vycházelo nám všecko, na co jsme sáhli, ale oni se pak chytli, začali být u balonů o krok blíž než dřív a my jsme taky začali hrát pomaleji," zhodnotil dnešní finále.

Se svým účinkováním v Paříži, kde porazili žebříčkově lepší páry včetně favorizovaných dvojčat Bryanových z USA, byli oba Češi spokojeni. Dlouhý podle vlastních slov prožil úžasných čtrnáct dní. "Jsem rád, že jsme to do finále dotáhli, škoda jenom, že jsme nevyhráli," řekl.

Míchané pocity

Ve Víznerovi se přece jen pocity trochu míchaly. "Protože když jsme sem jeli, tak jsme nečekali, že bychom mohli zahrát tak dobře. Pak jsme byli natěšení a teď to bylo krůček před vrcholem. Ale jsem spokojený, jak jsme hráli. Odehráli jsme výborné zápasy," ohlédl se za celým turnajem.

Sobotní finále a to z roku 2001, kdy s Petrem Pálou podlehli indické dvojici Leander Paes a Mahéš Bhúpathí, nechtěl moc srovnávat, i když některé momenty prý byly podobné. "Tehdy to bylo poprvé, teď už bylo víc zkušeností, už ty emoce byly trochu klidnější," uzavřel Vízner.

Reklama

Související témata: