Hlavní obsah

Tenistka Šarapovová chce hrát na trávě i se zraněným ramenem

Ruská tenistka Maria Šarapovová se nehodlá vzdát turnajů na trávě, i když ji stále trápí zraněné pravé rameno. Přestože světová dvojka odehrála své zápasy na antukovém grandslamu Roland Garros v Paříži jen s pomocí tišících injekcí, chce od pondělí navázat na své dva tituly v Birminghamu a posléze se pokusit i o další wimbledonský triumf.

Článek

Na svůj oblíbený povrch se dvacetiletá Ruska nesmírně těší, třebaže ví, že přechod z antuky na trávu nebude pro její tělo jednoduchý. Turnaj DFS Classic Šarapovová poprvé vyhrála v roce 2004, pár týdnů před svým wimbledonským vítězstvím, o rok později pak birminghamský titul obhájila. "Ani nevíte, jak moc se vždycky na tohle období turnajů na trávě těším," prohlásila Šarapovová po vyřazení v pařížském semifinále.

Na Roland Garros musela za pomoci kortizonových injekcí zvládnout šest zápasů, předtím kvůli zraněnému ramenu od března nehrála a představila se až týden před pařížským startem v Istanbulu. Birminghamští pořadatelé o jejím startu pochybovali, Ruska však po čtvrteční porážce s Anou Ivanovičovou prohlásila, že divokou kartu přijme.

"Rameno ještě není úplně v pořádku, občas v něm cítím bolest. Ale dá se to vydržet, navíc doktoři mi hrát dovolili a já sama chci," řekla Šarapovová. V úvodním kole birminghamského turnaje má jakožto nejvýše nasazená hráčka volný los, poté ji zřejmě čeká zápas s tenistkou z konce první stovky světového žebříčku Varvarou Lepčenkovou z Uzbekistánu.

Reklama