Hlavní obsah

Navrátilová i při exhibicích nerada prohrává

Legendární tenistka Martina Navrátilová loni na grandslamovém US Open ukončila kariéru, ale soutěživost ji neopustila. I při exhibicích, kterým se nyní věnuje, touží po vítězství.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Martina Navrátilová v Praze na Štvanici.

Článek

"Pokusím se hrát na plný plyn, ale asi to bude vypadat jako když hraju na půl. Přeci jen bez tréninku je to těžší," řekla padesátiletá majitelka 59 grandslamových titulů před čtvrtečním zápasem na Štvanici, kde se sešla s wimbledonským šampionem z roku 1973 Janem Kodešem a sourozenci Helenou a Cyrilem Sukovými.

Jejich setkání na kurtu bylo vlastně náhodné, nebylo určeno pro veřejnost. "Jsem zakládající členkou klubu, tak jsme se s Helenou Sukovou dohodly," řekla novinářům Navrátilová.

K tenisu se moc nedostává. V dubnu hrála exhibici s Monikou Selešovou a pak se dostala na kurt v Paříži během Roland Garros. "To je všechno. Další exhibice mě čeká v září, možná něco v Rumunsku. Vypadá to tak na čtyři, pět zápasů za rok, což je akorát," popsala svůj aktuální tenisový život.

Osobně sledovala French Open, ale nadšená z turnaje nebyla. "Zápasy nebyly nijak extra. Mužské finále bylo lepší, ale zase to nevyšlo jako takový vrchol, jaký lidé očekávali," prohlásila. Dvojnásobná vítězka ženské dvouhry na pařížském grandslamu ocenila jen výkon letošní šampiónky Belgičanky Justine Heninové. "Hraje teď jeden z nejlepších tenisů, co jsem kdy viděla," poznamenala Navrátilová.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner