Hlavní obsah

Nadala v Londýně vyřadil Francouz Mahut

PRAHA

Francouzský tenista Nicolas Mahut ve čtvrtfinále turnaje v Londýně překvapivě vyřadil nejvýše nasazeného Španěla Rafaela Nadala. Se světovou dvojkou si pětadvacetiletý hráč, kterému v žebříčku ATP patří 106. místo, poradil za necelé dvě hodiny po setech 7:5 a 7:6. Pro Mahuta, který v kariéře získal pouze dva tituly ve čtyřhře, je postup do čtvrtfinále v Queen's Clubu nejlepším výsledkem v dosavadním průběhu sezóny.

Článek

Semifinálovým soupeřem Tomáše Berdycha na turnaji v Halle bude v sobotu Jarkko Nieminen. Finský tenista vyhrál ve čtvrtfinále nad Markem Gicquelem první set 6:4, poté Francouz kvůli žaludečním problémům vzdal.

Berdych ušetřil před semifinále ještě více sil, neboť jeho soupeř Michail Južnyj ke čtvrtfinále vůbec nenastoupil. S Nieminenem se jednadvacetiletý český tenista utkal letos na antuce v Římě a vyhrál ve dvou setech. V Halle Berdych obhajuje finálovou účast z minulého roku.

Rumunská tenistka Edina Gallovitsová si v Barceloně zahraje o první titul v kariéře. Do finále antukového turnaje se jednadevadesátá hráčka světa probojovala po dnešní semifinálové výhře nad sedmou nasazenou Francouzkou Virginií Razzanovou, kterou porazila 6:3 a 6:4. Překvapivé tažení dvaadvacetileté Rumunky se ve finále pokusí zastavit Američanka Meghann Shaughnessyová.

V Birminghamu byly zápasy odloženy

Srbská tenistka Jelena Jankovičová postoupila do čtvrtfinále turnaje v Birminghamu. Ve třetím kole si poradila s Ruskou Marií Kirilenkovou 3:6, 6:3 a 7:5. Podle původního plánu měla semifinalistka letošního Roland Garros ještě dnes nastoupit ke čtvrtfinálovému utkání s Ukrajinkou Alonou Bondarenkovou, kvůli nepřízni počasí byl však jejich duel stejně jako všechny zbývající zápasy odložen na sobotu.

Na kurt se tak vůbec nedostala světová dvojka Ruska Maria Šarapovová, která se měla ve třetím kole postavit Rakušance Tamiře Paszekové. Stejně dopadlo utkání Slovenky Daniely Hantuchové s Řekyní Eleniou Daniilidouvou.

Tenistky nyní na trávě v Birminghamu čeká o víkendu nabitý program. Na odehrání zbývajících zápasů třetího kola, čtvrtfinále, semifinále a boje o titul mají pouhé dva dny. Pokud se například Šarapovová dostane až do finále turnaje dotovaného částkou 200 000 dolarů, odehraje během dvou dnů čtyři zápasy.

QUEEN´S CLUB
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mahut (Fr.) - Nadal (1-Šp.) 7:5, 7:6 (7:0), Roddick (2-USA) - Čilič (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:5), Tursunov (7-Rus.) - Gonzalez (3-Šp.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, Clément (14-Fr.) - Karlovič (Chorv.) 7:5, 6:4.
HALLE
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nieminen (Fin.) - Gicquel (Fr.) 6:4, skreč, Kohlschreiber (Něm.) - Blake (3-USA) 6:4, 6:3, Baghdatis (8-Kypr) - Mayer (Něm.) 6:3, 6:3.
BARCELONA
Dvouhra - semifinále:
Shaughnessyová (6-USA) - Pennettaová (8-It.) 6:0, 4:6, 6:4, Gallovitsová (Rum.) - Razzanová (7-Fr.) 6:3, 6:4.
BIRMINGHAM
Dvouhra - 3. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - Kirilenková (16-Rus.) 3:6, 6:3, 7:5, Li Na (4-Čína) - Fedaková (Ukr.) 6:4, 6:4, A. Bondarenková (6-Ukr.) - Kingová (USA) 6:1, 6:3, Santangelová (8-It.) - Vakulenková (9-Ukr.) 1:3 skreč, Bartoliová (Fr.) - Kerberová (Něm.) 6:2, 6:0, Lichovcevová (Rus.) - Moritaová (Jap.) 6:2, 6:0.

Reklama