Hlavní obsah

Tenista Roddick je blízko čtvrtému titulu z Queen's Clubu

Americký tenista Andy Roddick má blízko ke čtvrtému titulu z turnaje v londýnském Queen's Clubu. Na tamní trávě nenašel přemožitele v letech 2003 až 2005 a poslední vítězství jej dělí od dalšího triumfu. V neděli se o něj bude snažit proti francouzskému outsiderovi Nicolasi Mahutovi.

Článek

Roddick si na sobotní semifinále s Dmitrijem Tursunovem musel počkat, protože během rozcvičky začalo pršet. Tenisté čekali tři hodiny, než se vrátili na kurt a druhý nasazený Američan zvítězil 6:4, 7:5. Mahut následně v duelu dvou Francouzů vyřadil Arnauda Clémenta výsledkem 6:3 a 7:6.

LONDÝN
Dvouhra - semifinále:
Roddick (2-USA) - Tursunov (7-Rus.) 6:4, 7:5, Mahut - Clément (oba Fr.) 6:3, 7:6 (7:4).

Nejvýše nasazená tenistka turnaje v Birminghamu Maria Šarapovová po dvou sobotních výhrách postoupila do semifinále. Ruská favoritka musela poté, co program travnatého turnaje v minulých dnech narušil déšť, nastoupit na kurt proti mladé Rakušance Tamiře Paszekové a poté i krajance Jeleně Lichovcevové.

Oba duely nicméně dvacetiletá Ruska zvládla a může se chystat na semifinále. V něm se utká buď s Francouzkou Marion Bartoliovou, nebo se Slovenkou Danielou Hantuchovou, jež se v pondělí vrátí po čtyřech letech do elitní desítky světového žebříčku. V druhém semifinále nastoupí Srbka Jelena Jankovičová proti Italce Maře Santangelové.

BIRMINGHAM
Dvouhra - 3. kolo:
Šarapovová (1-Rus.) - Paszeková (Rak.) 6:3, 4:6, 6:2, Hantuchová (3-SR) - Daniiliduová (15-Řec.) 7:6 (7:3), 6:4.
Čtvrtfinále:
Šarapovová - Lichovcevová (Rus.) 6:2, 6:3, Jankovičová (2-Srb.) - A. Bondarenková (6-Ukr.) 6:4, 6:3, Santangelová (8-It.) - Li Na (4-Čína) 6:2, 7:5.

Vítězkou premiérového ročníku antukového turnaje v Barceloně se stala americká tenistka Meghann Shaughnessyová. Devětačtyřicátá hráčka světového žebříčku porazila v sobotním finále 6:3 a 6:2 Rumunku Edinu Gallovitsovou, která bojovala o titul na okruhu WTA poprvé v kariéře.

Osmadvacetiletá Shaughnessyová získala za svůj celkově šestý profesionální triumf prémii 21 140 dolarů.

BARCELONA
Dvouhra - finále:
Shaughnessyová (6-USA) - Gallovitsová (Rum.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Llagosteraová, Parraová (Šp.) - Dominguezová, Pennettaová (Šp./It.) 7:6 (7:3), 2:6, 12:10.

Reklama

Související témata: