Hlavní obsah

Berdych ve Wimbledonu nedaroval Massuovi ani set

LONDÝN

Český tenista Tomáš Berdych potvrdil ve Wimbledonu roli nasazené sedmičky a postoupil do druhého kola. V současnosti nejlepší český hráč si bez větších potíží poradil s Nicolasem Massuem z Chile 7:6, 6:4 a 6:2. V dalším kole se utká s vítězem duelu Michael Llodra - Stanislav Wawrinka. Do druhého kola postoupili také Jan Hernych a Hana Šromová.

Článek

Jan Hájek se mohl postarat o senzaci. Nad Španělem Juanem Carlosem Ferrerem vedl už 2:0 na sety, přesto se nakonec z vítězství radovala bývalá světová jednička. Oba aktéři začali utkání už v pondělí, ale nakonec bylo odloženo pro déšť. Ferrero vyhrál další tři sety, poslední v poměru 7:5.

Bohdan Ulihrach vypadl ve Wimbledonu hned v prvním kole. Po úspěšné kvalifikaci  nestačil na favorizovaného Francouze Richarda Gasqueta a dvanáctému nasazenému hráči podlehl 3:6 a dvakrát 4:6.

Do druhého kola postoupil Jan Hernych, který hrál první zápas od zranění zad v úvodním kole Roland Garros. V utkání s Francouzem Markem Gicquelem sice dostal v prvním setu kanára, ale pak našel herní rytmus a další tři sady vyhrál shodně 6:4. Ve druhém kole ho čeká Chorvat Ivan Ljubičič.

Postoupila i Hana Šromová. Účast v další fázi turnaje si zajistila vítězstvím dvakrát 6:4 nad Číňankou Šuaj Pcheng. Její další soupeřkou bude Američanka Venus Williamsová.

S Wimbledonem se rozloučil Lukáš Dlouhý. Nestačil v prvním kole na Američana Amera Delice, kterému podlehl 3:6, 4:6, 7:5 a 4:6. Vítěze čeká v další fázi turnaje čtvrtý nasazený Srb Novak Djokovič.

Čeští tenisté ve Wimbledonu 2007:
MUŽI
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - Massu (Chile) 7:6 (7:5), 6:4, 6:2, Ferrero (20-Šp.) - Hájek (ČR) 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5, Gasquet (12-Fr.) - Ulihrach (ČR) 6:3, 6:4, 6:4, Hernych (ČR) - Gicquel (Fr.) 0:6, 6:4, 6:4, 6:4, Delic (USA) - Dlouhý (ČR) 6:3, 6:4, 5:7, 6:4.
ŽENY
Dvouhra - 1. kolo:
Szavayová (Maď.) - Birnerová (ČR) 6:4, 6:1, Šromová (ČR) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:4, 6:4.
Výsledky ostatních zápasů turnaje najdete zde

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články