Hlavní obsah

Berdych vsadil i ve Wimbledonu proti Massuovi na první set

Tomáš Berdych ve Wimbledonu potvrdil roli nasazené sedmičky a postoupil do druhého kola. Bez větších potíží si poradil s chilským tenistou Nicolasem Massuem 7:6, 6:4 a 6:2. Rozhodující byl podle vítěze první set, po němž soupeř ztratil sebedůvěru. "Podobnou zkušenost jsem s ním měl letos v Mnichově. První set jsme se tahali, vyhrál jsem 7:5 a pak úplně odešel," řekl po zápase novinářům Berdych.

Článek

"Proto jsem chtěl dát všechno do prvního setu," dodal český tenista. Jeho záměr se mu podařil a pak už si jen hlídal, aby nepromarnil ani podání, ani brejky. "Zbytečně jsem to nedramatizoval. Musím říci, že jsem spokojený," shrnul zápas.

Český tenista je letos mezi nasazenými hráčem, který nejvíce poskočil ve srovnání s postavením ve světovém žebříčku, protože pořadatelé Wimbledonu se řídí hlavně výsledky na trávě. V rozhovoru po zápase však vítěz turnaje v Halle opakovaně odmítl roli "černého koně", kterou mu některá britská média přisuzují. "To jsou řeči, i když je to samozřejmě hezké slyšet," komentoval to.

V nasazení na sedmé příčce vidí hlavní výhodu v tom, že vzhledem k systému losování se s některými špičkovými hráči setká později. Berdych si ale - alespoň veřejně - žádné cíle neklade. "Beru to tu od zápasu k zápasu," řekl.

Reklama