Hlavní obsah

Berdych má za sebou zatím nejtěžší zápas ve Wimbledonu

Tomáš Berdych se na postup do třetího kola tenisového Wimbledonu pořádně nadřel. K vítězství 7:6, 7:6, 3:6 a 7:6 nad Francouzem Michaelem Llodrou ve čtvrtek potřeboval více než tři hodiny. "Byl to zatím nejtěžší zápas, jaký jsem na trávě odehrál," přiznal po zápase.

Článek

Sedmý nasazený český hráč sice do utkání nastoupil v roli favorita, první dvě sady ale získal pokaždé až ve zkrácené hře. Třetí set patřil soupeři a Llodra kladl tuhý odpor i v závěrečném setu, který opět ztratil v tie-breaku. "Opravdu hrál výborně," ocenil soupeře Berdych.

Dopředu předpokládal, že Francouz bude velmi nepříjemným soupeřem, a na dvorci se to plně potvrdilo. Klíčový byl zřejmě první vyhraný set a Berdychova sebedůvěra. "Věřil jsem v to, že nemá tak skvělé podání, aby se mi nepodařilo mu ho prorazit," uvedl. Kromě toho ve třetím setu už měl český tenista za sebou důležité dvě vyhrané sady. "Jsem rád, že jsem to dotáhl," dodal.

Berdychovým soupeřem v třetím kole bude nenasazený Korejec I Hjong-tchek, kterého na jiném povrchu už letos porazil na Australian Open. "Já si myslím, že to bude hodně jiné utkání, byť je to stejný soupeř," uvažoval Berdych.

Tráva pro Korejce bude podle Berdychova odhadu výhodnější než tvrdý povrch v Melbourne. "Myslím si, že se bude dobře na trávě pohybovat, a kromě toho už tady musel také dva zápasy vyhrát," prohlásil Berdych, jenž nechce automaticky připustit, že bude v boji o osmifinále opět favoritem.

Reklama