Hlavní obsah

Jágr poznatky z Wimbledonu mezi hokejisty nezužitkoval

OLOMOUC

Krátkodobý pobyt ve Wimbledonu slavnému hokejovému útočníkovi Jaromíru Jágrovi moc nepomohl. Nejlépe placený Čech v NHL se v pátek po letech představil v exhibičním tenisovém turnaji "svého" Jágr týmu v Olomouci, ale oba zápasy prohrál. Nejprve ve zkrácené hře nestačil na Jana Hrdinu, poté jej porazil i jeho týmový spoluhráč z New Yorku Rangers Petr Průcha.

Článek

Pětatřicetiletá hvězda však musela odehrát i čtyřhry. "Jsem hodně ztahaný. Dlouho jsem se nepohyboval. Když člověk dlouho nic nedělá, a pak hraje během jednoho dne hodně zápasů, tak je to napoprvé nepříjemné," řekl Jágr novinářům na závěr prvního dne turnaje hokejových hvězd, v kterém vytvořil dvojici s Josefem Vašíčkem. Možného zranění se však ani v nejmenším nebál. "Může se stát kdekoliv, to neřeším," mávl rukou odchovanec kladenského hokeje.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru sice v dvouhrách neuspěl, přesto mu jeden primát nikdo nemohl vzít - strávil na kurtu jednoznačně nejvíce času. "Chtěl jsem se ukázat lidem. Sice nebylo co, ale snaha byla," rozesmál se Jágr, který si v průběhu zápasů a mezi nimi stihl i vyřídit řadu telefonátů. "Mezi gamy je čas. Za minutu to stihnete," vysvětlil důvod, proč se místo odpočinku věnoval mobilní konverzaci.

Štěpánkovi mnoho štěstí nepřinesl 

Na Hané se představil krátce poté, co se vrátil z Londýna, kde se byl podívat na slavném grandslamu ve Wimbledonu. "Bylo to ale rychlé. V neděli večer jsem letěl tam a v úterý jsem sypal pryč. Moc zápasů jsem neviděl, jen Štěpce, a tam nebylo moc na co koukat," uvedl Jágr, který byl stejně jako v loňském roce v Paříži podpořit kamaráda Radka Štěpánka.

Na rozdíl od loňska mu však tentokrát moc štěstí nepřinesl. Štěpánek prohrál hned v prvním kole s Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem. Jágr si ho ale prý moc nedobíral. "To by nebylo rozumné. Ztratil tam hodně bodů. Loni tam byl ve čtvrtfinále, prohrál v pátém zápase, a letos to dopadlo takhle," řekl.

Kvůli počasí a rychlému Štěpánkovu konci si ani nestihl zatrénovat na trávě. "Nebyl čas. Tréninky tam byly tak našlapané, že to nešlo. Já přijel v neděli, kdy pršelo, a nenechali je tam hrát celý den. V pondělí taky pršelo a jen se hrálo," vysvětlil Jágr.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková