Hlavní obsah

Berdych by si do wimbledonského osmifinále přál Björkmana

LONDÝN

Stejně jako loni postoupil Tomáš Berdych do čtvrtého kola Wimbledonu. V pondělním dohrávaném utkání si poradil ve třech setech s Korejcem I Hjong-tchekem, i když dva sety vybojoval až v tie-breaku. O účast ve čtvrtfinále se český tenista utká buď se švédským veteránem Jonasem Björkmanem, nebo s Australanem Waynem Arthursem. Sám dává přednost Björkmanovi.

Článek

Ani jednoho z těchto hráčů příliš nezná ze vzájemných střetnutí. "Je to těžký výběr. S Björkmanem jsem hrál myslím jednou, už je to poměrně dlouho, na US Open. Loni tady byl v semifinále. Sám bych možná trochu více preferoval Björkmana," prohlásil Berdych.

Pětatřicetiletý Seveřan se už věnuje především čtyřhře, ale loni na londýnské trávě zářil a ve čtvrtfinále vyřadil Radka Štěpánka. Berdych ho v jediném dosavadním vzájemném utkání v roce 2004 porazil.

Český daviscupový reprezentant si nemyslí, že by ho čekal snadný zápas, ale uznává, že jako sedmý nasazený zatím nastupuje v roli favorita. "Když se to vezme papírově, tak to samozřejmě jasně mluví v můj prospěch," připustil Berdych, který loni v osmifinále vypadl se švýcarským šampiónem Rogerem Federerem.

V pondělí dokončil Berdych svůj přerušený duel s Korejcem I Hjong-tchekem těsně před další herní přestávkou způsobenou deštěm. "Možná to nejpříjemnější je, že jsme to stihli dohrát," zavtipkoval po zápase.

Řekl, že je mu líto tenistů, kterým nezbývá než sedět v šatně a čekat. Meteorologové slibují déšť s malými přestávkami po celé odpoledne, ale pořadatelé nikdy neruší herní den před sedmou hodinou večerní místního času. V pondělí odpoledne už jednou povolali hráče zpět na kurty, ale ti se tam nestačili ani rozcvičit, než je zahnal nový déšť.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík