Hlavní obsah

V. Williamsová postoupila přes Kuzněcovovou do semifinále

Trojnásobná wimbledonská vítězka Venus Williamsová postoupila na londýnské trávě pošesté do semifinále. Starší z amerického sesterského dua dnes ve čtvrtfinále porazila ruskou tenistku Světlanu Kuzněcovovou 6:3, 6:4, když v nervózním závěru proměnila pátý mečbol.

Článek

Soupeřkou někdejší světové jedničky Williamsové v boji o finále bude Srbka Ana Ivanovičová, která ve třech přehrála Nicole Vaidišovou.

Čtvrtfinálovým soupeřem Tomáše Berdycha bude podle očekávání druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal, jenž se ale na postup přes Michaila Južného hodně nadřel. Trojnásobný vítěz Roland Garros a loňský wimbledonský finalista musel na londýnské trávě absolvovat druhý pětisetový zápas za sebou, přičemž už prohrával 0:2 na sety. Nakonec však favorit vyhrál 4:6, 3:6, 6:1, 6:2 a 6:2.

Berdych má se slavným Španělem jako jeden z mála současných hráčů lepší vzájemnou bilanci. S antukovým suverénem sice právě na jeho oblíbeném povrchu dvakrát prohrál, zato ho však třikrát porazil na rychlém podkladu. Na trávě se v pátek oba mladíci utkají poprvé v kariéře.

Do čtvrtfinále mužské dvouhry postoupil také kyperský tenista Marcos Baghdatis, který přehrál Rusa Nikolaje Davyděnka po setech 7:6, 7:6 a 6:3.

Slavný turnaj dnes nabral další skluz. Zápas Vaidišové byl kvůli přeháňce přerušen jen na pár minut, ale odpoledne začal vytrvalý déšť a vynutil si mnohem delší přestávku, která nakonec vyústila až ve zrušení zbývajícího programu. Přerušen byl například čtvrtfinálový zápas čtyřnásobného vítěze Wimbledonu Švýcara Rogera Federera se Španělem Juanem Carlosem Ferrerem, kteří z kurtu odešli za vyrovnaného stavu 5:5 a shoda.

Wimbledon 2007
Muži
Dvouhra - 4. kolo:
Baghdatis (10-Kypr) - Davyděnko (6-Rus.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), 6:3, Nadal (2-Šp.) - Južnyj (14-Rus.) 4:6, 3:6, 6:1, 6:2, 6:2, Djokovič (4-Srb.) - Hewitt (16-Austr.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:2), 4:6, 7:6 (7:5).
Ženy
Dvouhra - čtvrtfinále:
V. Williamsová (23-USA) - Kuzněcovová (5-Rus.) 6:3, 6:4.
Semifinálové dvojice: Heninová (1-Belg.) - Bartoliová (18-Fr.), V. Williamsová - Ivanovičová.

Reklama