Hlavní obsah

Šéf ruského tenisu nedostal před Fed Cupem víza do USA

MOSKVA

Šéf ruského tenisu a nehrající kapitán reprezentačního týmu ve Fed Cupu Šamil Tarpiščev nedostal víza do USA, kde se jeho tým o víkendu utká s domácími tenistkami o postup do finále. Podle Tarpiščeva jde o jasný pokus Američanů narušit přípravu ruských reprezentantek.

Článek

"Měl bych být s týmem a připravovat jej na těžkého soupeře," řekl Tarpiščev agentuře Reuters. "Místo toho sedím v Moskvě a nemůžu dělat zhola nic. Chtěl jsem do Ameriky letět rovnou ze zasedání Mezinárodního olympijského výboru v Guatemale, protože to jsou jen dvě hodiny cesty. Místo toho jsem se musel dvanáct hodin trmácet zpátky do Ruska a pokud dostanu víza, čeká mě stejná cesta znovu," dodal.

Ruské tenistky už jsou podle něj v USA. "Jenže tam s nimi není žádný trenér. To je nehoráznost. Budu si stěžovat mezinárodní tenisové federaci, vždyť tohle je jasně proti všem pravidlům fair play," prohlásil.

Problémy s vízy do USA nemá prý Tarpiščev poprvé. "Na olympiádě v Atlantě jsem nesměl opustit město a při zimních hrách v Salt Lake City mi zase dali víza jen na druhý týden her," prohlásil funkcionář, který si myslí, že u amerických úřadů je na "černé" listině proto, že v minulosti byl spojován s ruskou mafií, což však striktně odmítá.

Reklama

Související témata: