Hlavní obsah

Štěpánek deklasoval v Los Angeles Fishe a je ve čtvrtfinále

PRAHA

Český tenista Radek Štěpánek postoupil suverénním způsobem do čtvrtfinále turnaje v Los Angeles. Osmadvacetiletý hráč ve čtvrtečním duelu druhého kola deklasoval dvakrát 6:2 šestého nasazeného Mardyho Fishe a o postup mezi nejlepší čtveřici se utká s dalším Američanem Zachem Fleishmanem, jenž se probojoval do čtvrtfinále na turnaji ATP poprvé v životě.

Článek

Štěpánek po účasti v semifinále na antuce v Gstaadu potvrdil i v zámoří na betonu nárůst formy a v prvním vzájemném duelu nedal Fishovi šanci. Domácímu soupeři sebral v každém setu dvakrát podání a k jeho vyřazení potřeboval jen něco málo přes hodinu času.

Po loňském vleklém zranění s páteří tak znovu poznává pocity vítězství. Před půl rokem si přitom nebyl vůbec jistý, zda bude moci v kariéře pokračovat. "Pravá ruka jako by nebyla moje, byl jsem jak ochrnutý," vzpomínal po výhře nad Fishem na nepříjemné okamžiky. "I když vím, že ruka pořád není stoprocentní, nestěžuju si. Vím, na čem jsem, a snažím se být trpělivý," řekl Štěpánek tamním novinářům.

LOS ANGELES
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Fish (6-USA) 6:2, 6:2, Blake (2-USA) - Goldstein (USA) 6:0, 1:6, 7:5, Spadea (USA) - Tursunov (5-Rus.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:3, Fleishman - Kendrick (oba USA) 7:6 (7:4), 6:3.

Osmnáctiletá Běloruska Olga Govorcovová se nečekaně dostala mezi čtvrtfinalistky tenisového turnaje v Cincinnati. Největší úspěch ve své začínající kariéře zaznamenala 107. hráčka světového žebříčku WTA ve čtvrtek po vítězství nad devátou nasazenou Američankou Jill Craybasovou 2:1 na sety.

CINCINNATI
Dvouhra - 2. kolo:
Schnyderová (2-Švýc.) - Schultzová-McCarthyová (Niz.) 6:2, 6:3, Vesninová (6-Rus.) - Jüan Meng (Čína) 6:1, 6:4, Govorcovová (Běl.) - Craybasová (9-USA) 6:7 (5:7), 6:3, 6:1, Amanmuradovová (Uzb.) - Matteková (USA) 2:6, 7:5, 7:6 (7:4).

Reklama