Hlavní obsah

Čermák s Friedlem si ve Stuttgartu zahrají finále čtyřhry

Čeští tenisté František Čermák a Leoš Friedl si na antukovém turnaji ve Stuttgartu zahrají o deblový titul. V dnešním semifinále po výhře 7:6 a 6:4 vyřadili druhý nasazený rumunsko-německý pár Andrej Pavel, Alexander Waske.

Článek

Prvním finalistou dvouhry se podle očekávání stal druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal. Španělský tenista na svém nejoblíbenějším povrchu porazil 6:1 a 7:5 krajana Feliciana Lopeze, přemožitele Tomáše Berdycha ze druhého kola.

Nadal v zápase třikrát získal soupeřův servis, naopak při svém podání neměl nejmenší problémy. Za dva sety při něm ztratil jen jedenáct míčků a ani jednou nenabídl soupeři brejkbol.

Ve finále turnaje s dotací 642 750 eur se Nadal utká se švýcarským daviscupovým reprezentantem Stanislasem Wawrinkou, který navzdory ztrátě úvodní sady vyřadil Argentince Juana Ignacia Chelu.

Darcis postoupil v Amersfoortu z kvalifikace až do finále

Belgický tenista Steve Darcis šokoval na turnaji v Amersfoortu postupem z kvalifikace až do finále. Třiadvacetiletý hráč měl před podnikem na nizozemské antuce za sebou jen dva starty na turnajích elitní kategorie ATP, které pro něj skončily hned v prvním kole, a dnes vyřadil druhého nasazeného Michaila Južného z Ruska.

Darcis, jemuž ve světovém žebříčku patří až 297. pozice, po prohraném prvním setu ve druhé sadě nadělil třináctému hráči světa kanára a rozhodující sadu vyhrál 7:5. Zatím se nikdy neprobojoval do finále ani na challengeru a v neděli bude bojovat o titul s dalším překvapením turnaje Wernerem Eschauerem.

Rakouský tenista se největšího úspěchu v kariéře dočkal ve 33 letech. Hráč, který se od začátku roku posunul o osm desítek míst na 64. pozici žebříčku, porazil domácího Robina Haaseho a poprvé si zahraje na turnaji ATP o titul.

Haase dnes dopoledne musel absolvovat téměř celý třísetový čtvrtfinálový duel s Francouzem Florentem Serrou, utkání bylo kvůli dešti přerušeno v pátek po pěti odehraných gamech. Eschauer unaveného Nizozemce porazil 6:4 a 6:4.

V Amersfoortu se na antuce hraje o 353 450 eur.

STUTTGART
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Lopez (Šp.) 6:1, 7:5, Wawrinka (Švýc.) - Chela (7-Arg.) 6:7 (2:7), 6:4, 6:1.
Čtyřhra - semifinále:
Čermák, Friedl (ČR) - Pavel, Waske (2-Rum./Něm.) 7:6 (7:4), 6:4.
AMERSFOORT
Dvouhra - čtvrtfinále:
Haase (Niz.) - Serra (Fr.) 4:6, 7:5, 6:4.
Semifinále:
Darcis (Belg.) - Južnyj (2-Rus.) 4:6, 6:0, 7:5, Eschauer (Rak.) - Haase 6:4, 6:4.
PALERMO
Dvouhra - čtvrtfinále:
Müllerová (2-Něm.) - Pennettaová (It.) 6:3, 3:6, 6:4.
Semifinále:
Müllerová - Knappová (It.) 6:4, 4:6, 6:1.

Reklama

Související témata: