Hlavní obsah

Štěpánek postoupil v LA do finále bez boje

LOS ANGELES

Bývalá česká tenisová jednička Radek Štěpánek si zahraje finále turnaje v Los Angeles. Do utkání o triumf se rodák z Karviné dostal, aniž musel nestoupit na kurt, protože jeho soupeř Nicolas Kiefer z Německa odstoupil kvůli bolestem v koleně. Ve finále čeká Štěpánka domácí nasazená dvojka James Blake.

Článek

Sedmadvacetiletý Štěpánek si připíše šestou finálovou účast v kariéře a první od loňského květnového turnaje v Hamburku. Dosud jediný primát vybojoval vloni v únoru v Rotterdamu.

Po šestiměsíční pauze zaviněné zraněním páteře potvrzuje bývalý osmý hráč světa návrat formy a už před týdnem na antuce v Gstaadu postoupil do semifinále. V zámoří ještě na betonu neztratil ani set.

„Cítím, že hraji zápas od zápasu lépe. Těším se na finále, dnes jsem ušetřil spoustu sil," uvedl Štěpánek, který má se svým finálovým soupeřem zápornou bilanci 1:3.

Kiefer postoupil do semifinále poprvé od loňského Australian Open. V Los Angeles hrál díky divoké kartě, ale o možnost bojovat o druhou finálovou účast na tomto turnaji jej připravil další zdravotní problém.

„Ráno jsem se probudil s bolestí v koleně," omluvil se zaplněnému hledišti Kiefer. Potíže prý začal pociťovat už při čtvrtfinále proti krajanovi Michaelu Berrerovi. „Myslím, že jsem se rozhodl správně," dodal Kiefer, jehož různá zranění nepustila na kurty více než rok.

Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (ČR) - Kiefer (Něm.) bez boje.

Reklama

Související témata: