Hlavní obsah

Tenistka Schiavoneová se na devátý pokus dočkala titulu

Italská tenistka Francesca Schiavoneová ukončila v Bad Gasteinu dlouholeté čekání na zisk premiérového titulu na okruhu WTA. Sedmadvacetiletá rodačka z Milána, jež měla za sebou osm prohraných finále, v neděli prolomila neúspěšnou sérii v utkání s domácí Yvonne Meusburgerovou. Italka si poprvé zahrála finále v roce 2000 v Taškentu, za triumf v prvním ročníku turnaje v Bad Gasteinu získala 25 840 dolarů.

Článek

Český tenis získá v Bad Gasteinu titul ve čtyřhře, neboť v následném finále se utká maďarsko-český pár Szavayová, Uhlířová s dvojicí Hradecká, Voráčová.

Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová potvrdila roli nejvýše nasazené hráčky a vyhrála turnaj v americkém Stanfordu. V dnešním finále porazila Saniu Mirzaovou z Indie po setech 6:2, 6:3 a získala druhý titul za sebou. Před týdnem se dvacetiletá světová sedmička radovala z výhry v Cincinnati.

Čakvetadzeová si tak drží skvělou bilanci, když i svou šestou finálovou účast proměnila v titul. Letos vyhrála také v Hobartu a Hertogenboschi. Za triumf ve Stanfordu obdržela šek na 88 tisíc dolarů.

BAD GASTEIN
Dvouhra - finále:
Schiavoneová (1-It.) - Meusburgerová (Rak.) 6:1, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Szavayová, Uhlířová (1-Maď./ČR) - Birnerová, Hrdinová (ČR) 7:5, 7:6 (7:3), Hradecká, Voráčová (3-ČR) - Gagliardiová, Niculescuová (Švýc./Rum.) 6:2, 6:3.
STANFORD
Dvouhra - finále:
Čakvetadzeová (1-Rus.) - Mirzaová (Ind.) 6:3, 6:2.
Dvouhra - semifinále:
Čakvetadzeová (1-Rus.) - Hantuchová (SR) 6:7 (6:8), 6:3, 6:2, Mirzaová (Indie) - Bammerová (8-Rak.) 6:2, 5:7, 6:3.

Do finále tenisového turnaje v Indianapolisu se překvapivě neprobojoval ani jeden domácí tenista. Po nasazené dvojce Jamesi Blakeovi musel na titul zapomenout i největší favorit Andy Roddick. Dvojnásobného vítěze z Indianapolisu, který si po zápase stěžoval na začínající nemoc, vyřadil v semifinále Kanaďan Frank Dancevic po setech 6:4 a 7:6.

Dvaadvacetiletý hráč se ve svém prvním finále na okruhu ATP v životě utká s o dva roky starším Dmitrijem Tursunovem z Ruska. Turnajová trojka přehrála 7:6 a 6:2 poslední domácí naději Jamese Querreyho, který předtím v odloženém čtvrtfinále senzačně vyřadil obhájce titulu Blakea. Tursunov už jeden titul na kontě má a v jediném dosavadním vzájemném utkání dokázal Dancevice porazit.

INDIANAPOLIS
Dvouhra - semifinále:
Dancevic (Kan.) - Roddick (1-USA) 6:4, 7:6 (7:1), Tursunov (3-Rus.) - Querrey (USA) 7:6 (7:5), 6:2.

Reklama