Hlavní obsah

Dlouhý získal v Umagu druhý letošní titul ve čtyřhře

Český tenista Lukáš Dlouhý proměnil letošní čtvrtou účast ve finále čtyřhry ve druhý titul. Spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem v chorvatském Umagu porazili nejvýše nasazený pár podniku s dotací 353 450 dolarů Jaroslav Levinský, David Škoch dvakrát 6:1.

Článek

V předchozím průběhu sezony si Dlouhý zahrál deblové finále na turnajích v Acapulku, Roland Garros a v brazilském Costa Do Sauipe, kde obhájil triumf z loňska. Čtyřiadvacetiletý tenista získal v Chorvatsku celkem čtvrtý titul v kariéře.

Ve finále dvouhry vybojoval jubilejní dvacátý titul v kariéře Španěl Carlos Moya. Někdejší první hráč světa nasazený jako číslo šest porazil Rumuna Andreie Pavla 6:4, 6:2 a na Croatia Open triumfoval již popáté. Za vítězství inkasoval Moya prémii téměř 56 tisíc eur.

Monaco navázal na krajany

Argentinec Juan Monaco vyhrál turnaj v Kitzhbühelu a navázal tak na triumfy svých krajanů Agustina Calleriho a Gastona Gaudia z předchozích dvou let. Třiadvacetiletý tenista porazil ve finále po dvou a půl hodinách 5:7, 6:3 a 6:4 Potita Staraceho z Itálie.

Monaco korunoval třetím letošním titulem vydařenou antukovou část sezóny, která je jeho nejúspěšnější v kariéře. V Rakousku už navíc slavil podruhé, neboť po triumfu v Buenos Aires získal trofej i v květnu v Pörtschachu.

Dvaatřicátý hráč světového žebříčku Monaco dostal za vítězství na Austrian Open šek na 110 500 eur.

KITZBÜHEL
Dvouhra - finále:
Monaco (5-Arg.) - Starace (10-It.) 5:7, 6:3, 6:4.
UMAG
Dvouhra - finále:
Moya (6-Šp.) - Pavel (Rum.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Dlouhý, Mertiňák (2-ČR/SR) - Levinský, Škoch (1-ČR) 6:1, 6:1.

Reklama

Související témata: