Hlavní obsah

Heninová a Jankovičová už se kvalifikovaly na Turnaj mistryň

BRUSEL

Světová jednička Justine Heninová a Srbka Jelena Jankovičová se staly prvními jistými účastnicemi tenisového Turnaje mistryň. Letošní výsledky jim zajistily tolik bodů, že už nemohou vypadnout z elitní osmičky hráček, která se na listopadový vrchol sezóny v Madridu kvalifikuje.

Článek

Heninová, jež loni Turnaj mistryň vyhrála, s pěti tituly vede letošní pořadí, i když sezónu kvůli rozvodu zahajovala později. Aktuální světová trojka Jankovičová v tomto roce získala čtyři tituly a v pořadí této sezóny je hned za Belgičankou.

Srbská hráčka se může těšit na svou premiéru na turnaji s třímiliónovou dotací poté, co loni po sérii porážek málem s tenisem skončila. "Zvažovala jsem odchod ze sportu a návrat na univerzitu, ale o patnáct měsíců později je všechno naruby. Je to neuvěřitelné," řekla Jankovičová, která zřejmě nebude jedinou Srbkou ve startovním poli. Třetí místo v pořadí pro Turnaj mistryň zatím patří její krajance Aně Ivanovičové.

Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová se dělí o desátou příčku s Francouzkou Marion Bartoliovou. O lepší aktuální pozici ji připravily zdravotní problémy, měsíc nehrála kvůli zranění zápěstí a od Wimbledonu má další nucenou pauzu kvůli mononukleóze.

Reklama