Hlavní obsah

Štěpánkův přemožitel Roddick je ve Washingtonu v semifinále

PRAHA

Nejvýše nasazený Andy Roddick postoupil do semifinále turnaje ve Washingtonu, který může vyhrát potřetí v kariéře. Americký tenista porazil v pátek Korejce I Hjong-tcheka, kterého vyřadil i před týdnem v Indianapolis. Také díky šestnácti esům si Roddick v jedenáctém vzájemném utkání připsal desáté vítězství.

Článek

"Hrálo se mi nejlépe od začátku turnaje. On se občas dostane do tempa a je potřeba trpělivě čekat na šanci, což se mi dařilo," uvedl Roddick, který v předchozím kole zdolal Radka Štěpánka. V semifinále ho čeká jiný skvěle podávající hráč Ivo Karlovič. Dvoumetrový Chorvat vyřadil Paula Capdeville z Chile, i když čelil v zápase dvěma mečbolům.

Ve třech utkáních ve Washingtonu zahrál Karlovič 66 es, celkem jich má v letošní sezóně na kontě už 700 a vévodí této statistice na okruhu ATP.

V semifinále je i John Isner

Ve druhém semifinále se střetnou Francouz Gael Monfils a senzace turnaje Američan John Isner, kterému patří ve světovém žebříčku až 416. místo. Hráč startující v soutěži na divokou kartu dokonale těží z 206 centimetrů vysoké postavy a ve čtvrtfinále zneškodnil turnajovou dvojku Němce Tommyho Haase pomocí 30 es.

"Nemám co ztratit. Vůbec jsem si něco takového nedovedl představit," řekl dvaadvacetiletý Isner, který při svém druhém startu na turnaji ATP v kariéře předtím vyřadil také Brita Tima Henmana a osmého nasazeného Němce Benjamina Beckera.

Ruské semifinále v San Diegu: Šarapovová vs. Čakvetadzeová

Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová se přiblížila třetímu triumfu na okruhu WTA za sebou. Vítězka ze Cincinnati a Stanfordu porazila v San Diegu ve čtvrtfinále wimbledonskou šampionku Venus Williamsovou poté, co ve druhém setu odvrátila její mečbol. Třetí sadu už turnajová trojka vyhrála snadno 6:2 a v semifinále se utká s nejvýše nasazenou krajankou Marií Šarapovovou, která obhajuje titul.

"Tohle je největší vítězství v mé kariéře," prohlásila nadšená Čakvetadzeová, která v obou předchozích duelech s Američankou prohrála. Naposledy podlehla starší ze sester Williamsových nedávno ve Fed Cupu. "Bojovala jsem až do konce. Bylo to hodně vypjaté hrát proti Venus v Americe, ale diváci byli fajn a fandili mi," uvedla Ruska, která prohrála první set přesto, že v něm vedla 5:2.

Williamsová si stěžovala na únavu

Americká tenistka si stěžovala na únavu. "Jsem hodně zklamaná. Myslela jsem, že mám šanci odehrát tohle léto bez porážky, ale měla jsem si lépe rozvrhnout program," prohlásila.

Druhou semifinálovou dvojici turnaje dotovaného částkou 1,34 miliónu dolarů tvoří Švýcarka Patty Schnyderová a Ruska Jelena Dementěvová.

Tažení Görgesové ve Stockholmu skončilo v semifinále

Německá tenistka Julie Görgesová nedokázala první semifinálovou účast v kariéře proměnit v postup. Dnes na turnaji ve Stockholmu nestačila na osmou nasazenou hráčku Věru Duševinovou, které podlehla 4:6, 7:5 a 3:6. Ruská tenistka si v neděli zahraje o titul s turnajovou dvojkou Agnieszkou Radwaňskou.

Osmnáctiletá Görgesová postoupila do prvního semifinále turnaje WTA v kariéře velmi snadno. Její soupeřka Emilie Loitová totiž dnes zápas odložený z pátku kvůli dešti záhy skrečovala. V semifinále pak byla Duševinová nad síly 177. hráčky světa.

Další finalistkou se podle předpokladů stala druhá nasazená Radwaňská, která porazila Bulharku Cvetlanu Pironkovovou.

Washington - muži
Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (1-USA) - I Hjong-tchek (5-Korea) 7:6 (8:6), 6:2, Monfils (Fr.) - Safin (3-Rus.) 6:3, 7:5, Karlovič (7-Chor.) - Capdeville (Chile) 4:6, 6:3, 7:6 (7:5).
Semifinálové dvojice:
Roddick - Karlovič, Monfils - Isner (USA).
San Diego - ženy
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (9-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6:2, 6:4, Čakvetadzeová (3-Rus.) - V. Williamsová (10-USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:3), 6:2.
Semifinálové dvojice:
Šarapovová (1-Rus.) - Čakvetadzeová, Schnyderová (11-Švýc.) - Dementěvová.
Stockholm - ženy
Dvouhra - čtvrtfinále
A. Radwaňská (2-Pol.) - Wozniacká (Dán.) 6:4, 6:1, Görgesová (Něm.) - Loitová (3-Fr.) 2:0, skreč, Pironkovová (Bul.) - Cohenová-Alorová (Fr.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), 6:1.
Semifinále:
Radwaňská - Pironkovová 6:4, 6:3, Duševinová (8-Rus.) - Görgesová 6:4, 5:7, 6:3.
Sopoty - muži
Dvouhra - semifinále:
Robredo (2-Šp.) - Simon (Fr.) 6:3, 7:6 (7:4), Acasuso (Arg.) - Montaňés (Šp.) 6:1, 6:2.

Reklama

Související témata: