Hlavní obsah

Štěpánek porazil v Montrealu poprvé v kariéře Björkmana

MONTREAL

Český tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji série Masters v Montrealu do druhého kola. V Kanadě v neděli porazil poprvé v kariéře Švéda Jonase Björkmana 6:4, 6:1 a v dalším kole se utká s šestým nasazeným hráčem Fernandem Gonzalezem z Chile. V předchozích čtyřech vzájemných zápasech s pětatřicetiletým Švédem Štěpánek prohrál.

Článek

Osmadvacetiletý rodák z Karviné se v utkání mohl opřít zejména o spolehlivý servis. Zatímco Štěpánek byl při podání téměř stoprocentní, Björkman měl úspěšnost jen lehce přes padesát procent.

Na turnaji se hraje o celkovou dotaci 2,46 miliónu dolarů.

Roddick další senzaci Isnerovi ve Washingotnu nepovolil

Americký tenista John Isner nedovedl své senzační tažení turnajem ve Washingtonu až k zisku titulu. V nedělním finále podlehl 416. hráč světového žebříčku nejvýše nasazenému krajanovi Andymu Roddickovi 4:6 a 6:7.

Roddick, který ve třetím kole vyřadil Radka Štěpánka, vyhrál turnaj ve Washingtonu potřetí v kariéře po triumfech v letech 2001 a 2005. Čtyřiadvacetiletý tenista získal celkově 23. titul, který mu vynesl prémii 74 tisíc dolarů. Isner, který si zahrál na okruhu teprve podruhé díky divoké kartě, inkasoval 43 tisíc.

Přes dva metry vysoký tenista se během turnaje prosazoval především skvělým podáním a vyřadil například nasazenou dvojku Němce Tommyho Haase či Brita Tima Henmana.

MONTREAL
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Björkman (Švéd.) 6:4, 6:1, Kiefer (Něm.) - Tursunov (Rus.) 1:6, 6:4, 6:3.
WASHINGTON
Dvouhra - finále:
Roddick (1-USA) - Isner (USA) 6:4, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Erlich, Ram (4-Izr.) 7:6 (7:5), 3:6, 10:7.

Reklama

Související témata: