Hlavní obsah

V montrealském semifinále jsou i Nadal a Djokovič

Rafael Nadal a Novak Djokovič zkompletovali čtveřici semifinalistů tenisového turnaje série Masters v Montrealu. Druhý nasazený Nadal v pátek vyřadil domácího Franka Dancevice, Djokovič si ve dvou setech poradil s Američanem Andym Roddickem. V druhém semifinále se utkají Radek Štěpánek a světová jednička Roger Federer. Začátek jejich zápasu je naplánován na 19:00 SELČ.

Článek

Nadal přitom i s 91. hráčem světa Dancevicem prohrál první set a znovu musel v Montrealu dotahovat ztrátu. Ani na začátku druhé sady to s favorizovaným španělským hráčem nevypadalo dobře, jeho soupeř však nevyužil několik brejkbolů a Nadal se chytil. "Chvílemi hrál neuvěřitelný tenis a navíc měl velkou podporu fanoušků," ocenil kanadského protivníka vítěz.

Semifinále v Los Angeles záležitostí nejvýše nasazených hráček

Semifinále turnaje v Los Angeles bude záležitostí nejvýše nasazené čtveřice hráček. V ruském derby se v sobotu utkají Maria Šarapovová a Naděžda Petrovová, druhá finalistka pak vzejde z duelu srbských tenistek Jeleny Jankovičové a Any Ivanovičové.

Turnajová jednička Šarapovová odehrála utkání s krajankou i v pátek, kdy porazila obhájkyni titulu Jelenu Dementěvovou 6:3, 6:4 a oplatila jí loňskou porážku.

Montreal - muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Šp.) - Dancevic (Kan.) 4:6, 6:2, 6:3, Djokovič (3-Srb.) - Roddick (5-USA) 7:6 (7:4), 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bhúpathí, Vízner (8-Ind./ČR) - Damm, Paes (4-ČR/Ind.) 7:6 (9:7), 2:6, 10:8.
Los Angeles - ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Dementěvová (9-Rus.) 6:3, 6:4, Jankovičová (2-Srb.) - Azarenková (Běl.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, Ivanovičová (3-Srb.) - Kirilenková (Rus.) 6:4, 6:4, Petrovová (4-Rus.) - Razzanová (Fr.) 6:7 (3:7), 6:4, 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) - Matteková, Mirzaová (USA/Ind.) 7:6 (7:2), 6:4.

Reklama

Související témata: