Hlavní obsah

Djokovič poprvé porazil Federera a získal titul v Montrealu

MONTREAL

Srbský tenista Novak Djokovič se stal vítězem turnaje Masters v Montrealu. Třetí nasazený hráč v neděli ve finále překvapivě zdolal světovou jedničku a obhájce montrealského titulu Švýcara Rogera Federera po setech 7:6, 2:6 a 7:6.

Článek

Djokovič, pro kterého to bylo první vítězství nad Federerem z pěti pokusů, tak získal šestý titul v kariéře. Naopak švýcarský tenista přišel o možnost získat padesáté turnajové prvenství.

Zlomový moment utkání přišel v prvním setu za stavu 6:5 pro Federera, který podával na vítězství v setu. Jenže nevyužil ani jeden z šesti setbolů, naopak Djokovič při pátém brejkbolu zariskoval a vítězným úderem se vrátil do hry. Následný tie-break již ovládl a získal ho poměrem 7:2.

Přemožitel českého tenisty Radka Štěpánka ze semifinálového duelu se však rychle oklepal a v druhém setu dominoval. Djokovičovi sebral podání hned dvakrát a vyhrál 6:2.

Jenže třetí sada byla opět vyrovnaná, když si oba tenisté vzali po jednom podání. O vítězi tak musel rozhodnout až další tie-break, ve kterém opět dominoval Djokovič a vyhrál ho znovu 7:2.

Djokovič tak v Montrealu porazil všechny tři tenisty, kteří jsou ve světovém žebříčku před ním. V semifinále vyřadil dvojku Rafaela Nadala a předtím i Andyho Roddicka.

Z výhry ve finále čtyřhry se radoval český tenista Pavel Vízner, který ve dvojici s Indem Mahešem Bhúpathím porazil Paula Hanleyho z Austrálie a Kevina Ullyetta ze Zimbabwe. Oba sety skončily 6:4.

Dvouhra - finále:
Djokovič (3-Srb.) - Federer (1-Švýc.) 7:6 (7:2), 2:6, 7:6 (7:2).
Čtyřhra - finále:
Bhúpathí, Vízner (8-Indie/ČR) - Hanley, Ullyett (5-Austr./Zimb.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: