Hlavní obsah

Štěpánek: Prosím, respektujte moje soukromí

Český tenista Radek Štěpánek září, na turnaji v Montrealu jej vyřadil až v semifinále Švýcar Roger Federer. Štěpánek po vyřazení oznámil, že skončil jeho vztah s tenistkou Martinou Hingisovou. Nyní požádal, aby média respektovala jeho soukromí. „V prohlášení, které jsem zveřejnil v Kanadě, bylo všechno podstatné,“ řekl tenista v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

V Montrealu jste oficiálně oznámil rozchod s Martinou Hingisovou, ačkoli poměrně nedávno jste mluvili o svatbě. Co se stalo?

Já myslím, že v prohlášení, které jsem zveřejnil v Kanadě, bylo všechno podstatné. Prosím, respektujte moje soukromí.

Vaše výsledky z poslední doby ale o nějakých osobních problémech nesvědčí. Vítězství v Los Angeles, teď v Montrealu semifinále. Kde se vzala ta uvolněnost ve vaší hře?

Když chcete hrát bez stresu, tak musíte mít dobře natrénováno. Já se dostávám do výborné pohody, už pár týdnů se cítím vážně skvěle. Žádné zdravotní problémy, tělo funguje, jak má.

V Kanadě jste opět porážel špičkové hráče (Gonzalez, Haas, Davyděnko). Co říkají vaši soupeři na fakt, že zase míříte strmě vzhůru?

Když tenista prohraje, tak se mu do vybavování nechce. Ale já cítím, že si zase zjednávám respekt. Pro ostatní je to signál, že se mnou musejí počítat.

Diváky jste navíc bavil tanečními kreacemi, vystřihl jste i breakdanceovou figuru. To byl momentální nápad?

Já všechno dělám spontánně. Myslím, že fanoušci ocení, když člověk jen nemlátí bekhend, forhend, ale trochu se u tenisu odváže. Když jsem odcházel ze zápasu s Federerem, tak mi diváci připravili ovace vestoje a to byl fantastický pocit.

Právě s Federerem jste se v semifinále poprvé na okruhu střetl na tvrdém povrchu. Bylo znát, že je na něm Švýcar opravdu nejsilnější na světě?

My už spolu na tvrdém povrchu hráli exhibici, ale on je pořád stejně dobrý. Na antuce, na betonu. Já byl rád, že první set byl hodně vyrovnaný, o čemž svědčí i tie-break 6:8. Měl jsem tam šanci za stavu 3:3 dostat se do výhody, bohužel tahle možnost zůstala nevyužitá.

V neděli už jste se z Montrealu přesunul do Cincinnati, s takovou fazónou můžete i na tomhle turnaji pomýšlet na výborný výsledek.

Já si teď žádné cíle nekladu. Říkám si, že jedna vlaštovka jaro nedělá, ale na druhou stranu je pravda, že těch vlaštovek je teď už celkem dost. (smích). Prostě se zase budu snažit vydat ze sebe maximum a uvidím, na co to bude stačit.

Reklama