Hlavní obsah

Tenista Štěpánek se vrací do daviscupového týmu

Jirka G. NovákSport.cz

Tenista Radek Štěpánek se po třech letech vrací do daviscupového týmu, a bude tak k dispozici nehrajícímu kapitánovi Jaroslavu Navrátilovi pro zářijovou baráž se Švýcarskem. Na úterní tiskové konferenci to oznámil Miroslav Černošek, jednatel agentury TK PLUS a majitel společnosti Česká sportovní, která zápas Davisova poháru zajišťuje.

Článek

Štěpánek nehrál v prestižní týmové soutěži od září roku 2004, kdy se představil v utkání v Paraguayi. Poté se kvůli snaze dostat se co nejvýše na světovém žebříčku a po sporech s tehdejším kapitánem Cyrilem Sukem a mediální přestřelkou s prezidentem tenisového svazu rozhodl svoji reprezntační kapitolu uzavřít.

"S Radkem se podařilo dotáhnout do konce dohodu o tom, že se vrátí do daviscupového týmu. Za minulostí jsme udělali tlustou čáru," oznámil však na úterní tiskové konferenci Černošek, který se s hráčem zná od jeho začátků v Prostějově. Se Štěpánkem se sešel už během březnového Indian Wells a v červnu se při Roland Garros setkal i s jeho manažerem Tomášem Krčmou.

Chce poslat Švýcary domů

"Už při Indian Wells jsme si řekli, že by ten návrat byl možný. Písemná dohoda o jeho návratu pak byla uzavřena 9. června," potvrdil Černošek. "Myslím, že dřívější komunikace nebyla zrovna šťastná. Hvězdným sportovcům nemůžete klást ultimativní požadavky," odpověděl zároveň na otázku, proč se Štěpánkův návrat k týmu stále nedařil.

Otázkou je, na jak dlouho se nyní hráč druhé světové dvacítky k reprezentaci vrátí. Dohoda je totiž uzavřena prozatím jen na utkání se Švýcarskem. "Věřím, že to bude platit i do budoucna," dal ale najevo prostřednictvím telefonního spojení hráčův manažer Krčma. "Radek vždy rád a s velkou chutí bojoval za národní tým už od juniorských kategorií. Těší se, že pokud bude nominován a zdráv, tak pošle Švýcary domů," dodal. Štěpánek hraje momentálně turnaj v americkém Cincinnati.

Žádné speciální požadavky

Po návratu Štěpánka kromě řady fanoušků mimojiné velmi toužil i majitel Třineckých železáren Tomáš Chrenek, jehož společnost je generálním partnerem Českého tenisového svazu. Právě on požádal Černoška, aby s tenistou opět zkusil jednat. Jeho návrat však není o penězích. "Jde vysloveně o dohodu o startu a účasti, nejedná se o žádné peníze," řekl Krčma. "Radek řekl, že je součástí týmu a nemá žádné speciální požadavky," potvrdil i Černošek.

Proti Švýcarsku se světovou jedničkou Rogerem Federerem tedy v Davisově poháru od 21. do 23. září nastoupí čeští tenisté v nejsilnějším možném složení. Vedle Štěpánka počítá nehrající kouč Jaroslav Navrátil i s Tomášem Berdychem. Oba hráči spolu prý vycházejí bez problémů. "Už na Indian Wells spolu komunikovali úplně bezvadně. Zašli spolu i na večeři," tvrdí Černošek.

Reklama