Hlavní obsah

Předprodej vstupenek na Davis Cup s Federerem už ve středu

PRAHA

Nový náboj získala baráž tenisového Davisova poháru mezi Českou republikou a Švýcarskem. Do českého týmu se totiž po třech letech vrací Radek Štěpánek a společně s Tomášem Berdychem by měli být týmu vedenému světovou jedničkou Rogerem Federerem více než zdatným soupeřem. Utkání se uskuteční 21. - 23. září a již ve středu 15. srpna si mohou fanoušci zakoupit vstupenky v předprodeji.

Článek

Vstupenky budou v prodeji prostřednictvím sítě Sazka Ticket na všech terminálech Sazky a poté také na internetu. Nejlevnější lístky na jeden den, a to na sobotní čtyřhru, budou stát 250 korun. Na páteční a nedělní dvouhry stojí 300 korun. Jedná se však pouze o vstupenky třetí a čtvrté kategorie. Pokud chcete být svým tenisovým idolům co nejblíže, tedy mít lístek první a druhé kategorie, musíte si pořídit permanentku na všechny tři dny. Levnější ve druhé kategorii v prvním patře Sazka Areny stojí 1500 korun, za první kategorii je třeba zaplatit 2100 korun.

Vybrán středně rychlý povrch

"Ovšem předprodej do prvního patra bude omezen, například hostující tým má nárok na deset procent vstupenek," upozorňuje Vladimír Šafařík ze společnosti Česká sportovní, která zápas Davisova poháru pro Český tenisový svaz organizuje. Do prodeje má jít asi dvanáct až třináct tisíc vstupenek.

Sazka Arena bude vyhrazena tenisu už od pátku 14. září, kdy začnou přípravy na samotné utkání. O dva dny později už začnou hráči trénovat na středně rychlém povrchu Taraflex Exhibition, který byl vybrán českým týmem. "Federer je nevyzpytatelný na jakémkoliv povrchu, v úvahu se spíše bralo, aby co nejméně vyhovoval druhému švýcarskému singlistovi," vysvětlil Šafařík.

Berdych a Štěpánek zvyšují šance

O nominaci českého týmu je jasno pouze částečně. Samozřejmostí bude účast Tomáše Berdycha a nehrající kapitán Jaroslav Navrátil v telefonickém rozhovoru potvrdil dohodu se Štěpánkem. "Už jsme spolu mluvili v Torontu. Minulost je pryč, je domluveno, že bude hrát," řekl. Na zbývající dvě místa se rozhoduje mezi deblisty Martinem Dammem a Pavlem Víznerem a dalšími hráči do dvouhry Lukášem Dlouhým a Janem Hernychem.

"Po osmi letech jde o návrat Davisova poháru do hlavního města a proti nám nastoupí první hráč světa. Navíc náš tým nastoupí v nejsilnějším složení," vyjmenoval hlavní důvody, proč zavítat na Davisův pohár majitel společnosti Česká sportovní Miroslav Černošek, jenž se výrazně podílel na návratu Štěpánka do reprezentačního týmu. "Jsem přesvědčen, že nyní jsou šance 55:45 v náš prospěch," dodal.

Reklama