Hlavní obsah

Štěpánek: Minulost v reprezentaci nebudeme už vůbec řešit

Tenista Radek Štěpánek se po třech letech vrací do daviscupového týmu. Reprezentaci pomůže již v barážovém souboji se Švýcarskem, za které pravděpodobně nastoupí i světová jednička Roger Federer. Prvním iniciátorem Štěpánkova návratu do reprezentace byl pan Černošek, jehož slova byla pro tenistu zárukou. Daviscupovou minulost však již nechce řešit a před baráží se chce soustředit na své účinkování na US Open.

Článek

Od koho vzešel ten první impulz ohledně vašeho návratu do daviscupového týmu pro zářijovou baráž se Švýcarskem?

Vlastně to byl pan Černošek z České sportovní, který se domluvil s mým manažerem a já jsem na tu dohodu přistoupil.

Takže role pana Černoška v tom jednání byla klíčová?

My se známe hodně dlouho a pro mě byl on zárukou, že co se řekne, tak bude taky platit.

Po sporech, které jste měl s bývalým nehrajícím kapitánem týmu Cyrilem Sukem a šéfem svazu Ivo Kaderkou, se všichni aktéři rozhodli udělat tlustou čáru za minulostí. To tedy znamená, že ve vás osobně už není žádná hořkost?

Ono nejde říct ze dne na den, jak je všechno fajn a nádherné, ale domluvili jsme se, že už minulost nebudeme vůbec řešit. Nebudeme se k ní prostě vyjadřovat. Já se už na ten zápas velice těším. Chci být u toho, až pošleme Švýcary s Federerem dolů.

Platí dohoda ohledně vašeho startu na jedno utkání?

Přesně tak. Pak se uvidí, co bude dál.

V Praze se 8 let nehrál Davis cup, jak se těšíte na Sazka Arenu?

Pro lidi by ty zápasy měly být velkým zážitkem. Já věřím, že v Praze hlad po špičkovém tenise je a diváci nám vytvoří skvělou kulisu.

Ve středu jste dohrál na turnaji v Cincinnati, co vás čeká do startu US Open?

Hned po zápase se Španělem Ferrerem jsem letěl k sobě domů na Floridu. Dám si dva dny odpočinku a pak už mě čeká trénink na poslední grandslamový turnaj sezóny. Přípravě na něj chci všechno podřídit.

Reklama

Související témata: