Hlavní obsah

Federer postoupil přes Hewitta do finále v Cincinnati

CINCINNATI/TORONTO

Roger Federer si zopakuje po týdnu účast ve finále turnaje série Masters. Poražený finalista z Montrealu v sobotu postoupil do boje o titul v Cincinnati po vítězství nad Australanem Lleyotonem Hewittem, s nímž sehrál jubilejní dvacáté vzájemné utkání.

Článek

Světový hráč číslo jedna svého předchůdce na trůnu porazil 6:3, 6:7 a 7:6, přičemž v tie-breaku druhého setu nevyužil mečbol. Ve třetím setu navíc v páté hře ztratil své podání, soupeři však okamžitě oplatil stejnou mincí a v rozhodující zkrácené hře triumfoval jasně 7:1.

Švýcar Federer porazil svého rivala týden po montrealském čtvrtfinále, už pojedenácté za sebou a celkově potřinácté v kariéře. V neděli se pokusí napravit montrealskou porážku od Novaka Djokoviče, jeho soupeřem bude lepší z dvojice Nikolaj Davyděnko - James Blake.

Heninová ukončila pouť C'Jen

Turnaj žen v Torontu směřuje k finálovému souboji dvou nejvýše nasazených hráček. Nejvýše nasazená Justine Heninová z Belgie porazila v pátečním čtvrtfinále šestou nasazenou Rusku Naděždu Petrovovou, v sobotu pak ukončila nečekanou vítěznou pouť deblové specialistky C'Jen na turnaji. Světová jednička čínskou 169. hráčku světa porazila 6:3, 6:0 a bude v neděli bojovat o šestý letošní titul na okruhu WTA.

Na svém prvním turnaji od Wimbledonu se Heninová ve finále utká s vítězkou druhého semifinále mezi Jelenou Jankovičovou a Tatianou Golovinovou.

Muži - Cincinnati:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (5-Rus.) - Ferrer (16-Šp.) 6:2, 6:4, Blake (9-USA) - Querrey (USA) 5:7, 6:4, 6:4.
Semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Hewitt (Austr.) 6:3, 6:7 (7:9), 7:6 (7:1).
Ženy - Toronto:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Heninová (1-Belg.) - Petrovová (6-Rus.) 7:6 (7:4), 6:3.
Semifinále:
Heninová (1-Belg.) - C'Jen (Čína) 6:3, 6:0.

Reklama

Související témata: