Hlavní obsah

Abrahámoviny oslaví Federer se Samprasem

Marek BurkertPrávo

Eso, pár prohozů, zaťaté pěsti a úsměv ve tváři. V neděli se Roger Federer dočkal v Cincinnati 50. vítězství na okruhu ATP. Tenisový gigant se však nechystá zdolat absolutní vrchol. 109 primátů Američana Jimmyho Connorse je ve strašlivé dálce.

Článek

Sportovní abrahámoviny se jednička světového žebříčku odhodlala slavit v Soulu listopadovou exhibicí s Petem Samprasem. Jediný vzájemný zápas Federera se Samprasem skončil ve Wimbledonu v roce 2001 výhrou šestadvacetiletého Švýcara 3:1 na sety. Tenisoví fanoušci budou nyní konfrontováni se snovým zápasem, na který vzpomínali roky. Další zastávky asijské tour tenisových legend jsou v Malajsii a Macau.

Padesát turnajových vítězství dal Federer dohromady za šest let. V únoru 2001 se vyšvihl poprvé na piedestal, v neděli se mu naposled klaněl finalista James Blake. „Ovládnout padesát turnajů za šest let je fenomenální,“ vzkázal americký protivník.

„Vyhrát tolikrát jako Jimmy? To je strašně daleko,“ říkal jubilant. Není ani v půlce cesty, k rekordu mu chybí 59 zářezů. „Connors hrával do čtyřiceti let a v té době si tenisté dopřávali mnoha menších turnajů,“ kroutil se Federer. „Mé cíle jsou hlavně v grandslamu.“ Jen pár tenistů se také dostalo k padesáti turnajovým výhrám v mladším věku...

Reklama