Hlavní obsah

Tenista Henman po Davis Cupu ukončí kariéru

Někdejší čtvrtý hráč světového žebříčku Tim Henman se chystá na odchod z velkého tenisu. Profesionální kariéru ukončí bezprostředně po baráži o účast ve Světové skupině Davisova poháru, v níž Britové od 21. do 23. září přivítají ve Wimbledonu Chorvaty. Šestinásobný semifinalista grandslamových turnajů to oznámil na tiskové konferenci v New Yorku, kde se připravuje na US Open.

Článek

Dvaatřicetiletý tenista byl na vrcholu kariéry v roce 2002, kdy se dostal do elitní světové pětky. Letos se mu vůbec nedaří, vyhrál jen pět ze šestnácti zápasů a propadl se až na 92. příčku světového žebříčku.

O konci kariéry už nějakou dobu uvažoval a dnes oznámil své definitivní rozhodnutí. Dovedly ho k němu také problémy se zády a očekávané narození třetího potomka. "Třetí dítě na cestě je dalším důvodem proč zůstat doma. Je to čím dál těžší být pryč od své rodiny," vysvětlil Henman, který se v prvním kole US Open utká s Rusem Dmitrijem Tursunovem.

Konec tenisové kariéry považuje za nový začátek. "Těším se, až se přede mnou otevře spousta nových možností a nových věcí, které je možné objevovat. Podívám se, co je tam venku. Jsem si jistý, že do toho bude patřit i tenis, byla to výborná část mého života," dodal vítěz 11 turnajů ve dvouhře a stříbrný olympijský medailista v deblu z Atlanty 1996.

Reklama