Hlavní obsah

O titul v New Havenu se střetnou kamarádi Blake a Fish

NEW HAVEN

Mužské finále na tenisovém turnaji v New Havenu bude americkou záležitostí. Do boje o titul v generálce na US Open postoupili třetí nasazený James Blake a Mardy Fish, jenž se do soutěže dostal díky divoké kartě od pořadatelů. Fish v pátek porazil Chorvata Iva Karloviče a probojoval se do finále poprvé v sezóně, Blaka potrápil ve třech setech Francouz Paul-Henri Mathieu.

Článek

Američtí tenisté, kteří spolu často trénují, se utkají na okruhu ATP potřetí v kariéře. Zatím mají bilanci vyrovnanou. "Jestli znám něčí hru dokonale, tak právě jeho. S nikým jiným jsem toho v přípravě tolik nenahrál," prohlásil Blake, který si zahraje druhé finále za sebou. Před týdnem v Cincinnati podlehl světové jedničce Švýcarovi Rogeru Federerovi.

O titul letos Blake bojoval už na čtyřech turnajích, ale uspěl jen v lednu v Sydney. Před měsícem ho ve finále v Los Angeles porazil český hráč Radek Štěpánek.

V ženském finále Kuzněcovová se Szavayovou

V ženském finále v New Havenu se střetnou hlavní favoritka Světlana Kuzněcovová z Ruska a překvapení turnaje Agnes Szavayová z Maďarska, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace. Kuzněcovové usnadnila postup do pátého finále v sezóně krajanka Jelena Dementěvová, která semifinálový zápas ve třetím setu vzdala kvůli problémům s žaludkem. "Jsem trochu nemocná a tady bylo vážně vedro a vlhko. Od prvního míčku to byl těžký zápas plný dlouhých a agresivních výměn," uvedla Dementěvová.

Szavayová, která před měsícem triumfovala poprvé v kariéře v Palermu, vyřadila Řekyni Eleni Daniiliduovou. Osmnáctiletá Maďarka absolvovala sedmý zápas v osmi dnech a zvítězila 4:6, 6:1 a 7:5. "Bolí mě všechny svaly a doufám, že mi maséři pomohou," uvedla Szavayová před prvním vzájemným duelem s Kuzněcovovou, která může získat devátý titul v kariéře, ale první v letošním roce, kdy prohrála ve finále v Dauhá, Indian Wells, Berlíně a Římě.

V semifinálových zápasech ve čtyřhře neuspěly se svými partnerkami české tenistky Iveta Benešová a Květa Peschkeová. Obě prohrály svá utkání až v tie-breaku.

Muži:
Dvouhra - semifinále:
Blake (3-USA) - Mathieu (5-Fr.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2).
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Szavayová (Maď.) - Daniiliduová (Řec.) 4:6, 6:1, 7:5.
Čtyřhra - semifinále:
Blacková, Huberová (1-Zim./USA) - Benešová, Matteková (ČR/USA) 4:6, 6:0, 10:5, Mirzaová, Santangelová (3-Ind./It.) - Peschkeová, Stubbsová (2-ČR/Austr.) 2:6, 6:3, 10:5.

Reklama

Související témata: