Hlavní obsah

Americké finále v New Havenu vyhrál Blake

NEW HAVEN

Američan James Blake vstoupí do nadcházejícího US Open jako čerstvý vítěz turnaje v New Havenu. Třetí nasazený favorit zvládl lépe generálku na poslední grandslam sezóny a v sobotním finále porazil krajana a blízkého kamaráda Mardyho Fishe 7:5 a 6:4. Blake získal druhou trofej v sezóně a v New Havenu zopakoval triumf z roku 2005.

Článek

"Snad mi to vydrží i na US Open. Tohle byla ideální generálka, můžu jít do každého zápasu s pocitem, že jej mohu vyhrát," radoval se Blake, který letos po přechodu na tvrdé povrchy vyhrál 17 z 20 zápasů. Naposledy podlehl před týdnem až ve finále v Cincinnati světové jedničce Rogeru Federerovi.

Jeho soupeř byl ve finále turnaje ATP poprvé po 16 měsících a v prvním setu se dvakrát vrátil do zápasu po ztrátě podání, na třetí brejk už ale nedokázal odpovědět. Ve druhém setu ztratil hned zkraje dvakrát servis a nekladl Blakeovi příliš velký odpor v jeho cestě za desátým turnajovým prvenstvím. "Přesto mě to tu hodně zvedlo. Odehrál jsem skvělý turnaj," liboval si Fish.

Muži:
Dvouhra - finále:
Blake (3-USA) - Fish (USA) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Bhúpathí, Zimonjič (1-Indie/Srb.) - Fyrstenberg, Matkowski (4-Pol.) 6:3, 6:3.
Ženy:
Čtyřhra - finále:
Mirzaová, Santangelová (3-Indie/It.) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 6:1, 6:2.

Reklama

Související témata: