Hlavní obsah

Cetkovská zvládla premiéru na US Open, nebojí se ani Dementěvové

NEW YORK

Česká tenistka Petra Cetkovská při své premiéře v hlavní soutěži na US Open prošla do druhého kola, kde ji čeká turnajová čtrnáctka Jelena Dementěvová. A Cetkovská po nečekané výhře 6:0, 7:6 nad domácí Jill Craybasovou, 78. hráčkou světového žebříčku, věří, že ani proti ruské favoritce nebude bez šancí.

Článek

Po svém utkání se dvaadvacetiletý talent českého tenisu netajil spokojeností. "S výsledkem jsem spokojená určitě, s výkonem také, zvlášť v prvním setu, ve druhém to byly trošku nervíčky, ale nakonec jsem to zvládla," řekla Českému rozhlasu Cetkovská, na níž nebyla euforie z výhry příliš patrná. "Mám určitě velkou radost, jen jsem teď taková unavená a vše ze mě teď spadlo. Je to poprvé, co jsme se kvalifikovala a ještě teď další kolo k tomu. Jsem však moc šťastná, to je bez debat," dodala Cetkovská.

V úvodní sadě se při svém vedení 3:0 přetahovala s Craybasovou velmi dlouho o čtvrtý game. "Pro zlom prvního setu to bylo moc důležité, že jsem pak vedla 4:0 místo 3:1." Cetkovská překvapila soupeřku odvážným a útočným tenisem. "Na hranici rizika to však ještě nebylo, určitě tam byla ještě rezerva," řekla Cetkovská. Domácí prostředí soupeřky ji nijak neovlivňovalo. "Lidi byli v pohodě. Myslela jsem si, že třeba budou ječet pro ní, ale byli fajn," ocenila diváky Cetkovská.

Craybasová po porážce doslova utekla z kurtu. "Myslím, že byla asi hodně překvapená, hlavně po tom prvním setu. Asi to nečekala, ale mě to tedy nevadí," řekla s úsměvem Cetkovská. "Hrála jsem dobře a myslím, že jsme si to zasloužila."

V prní stovce je místo i pro mě 

Ruska Dementěvová však bude ve druhém kole soupeřkou mnohem těžšího kalibru. "Je to určitě dobrá hráčka, ale není neporazitelná. Já nepůjdu na kurt s tím, že jsem prohrála nebo abych si tam jen stoupla. Půjdu tam s tím, že šance mám a udělám vše pro to, abych vyhrála," řekla odhodlaně Cetkovská. "Budu se snažit těžit z toho jejího servisu a budu se pokoušet být agresivní, abych jí nedávala moc šancí. Uvidíme ovšem, jestli to půjde," doplnila Cetkovská.

Výhra jí hodně pomohla i po psychické stránce. "Hlavně jsem si dokázala, že můžu porazit i hráčku z první stovky, což znamená, že tam je místo i pro mě. Teď to chce jen dál pokračovat a věřit, že se mi povede tam dostat," uvedla 128. hráčka světového žebříčku.

Reklama

Související témata: