Hlavní obsah

Vaidišová a Cetkovská jsou ve druhém kole US Open

Česká tenisová jednička Nicole Vaidišová nedopustila překvapení a hladce postoupila do druhého kola US Open. Na grandslamovém turnaji v New Yorku si hladce poradila s ruskou soupeřkou Allou Kudrjavcevovou po setech 6:1, 6:2.

Článek

Soupeřkou ve druhém kole Nicole Vaidišové bude Italka Flavia Pennettaová, jež zdolala ve třech setech Číňanku Šuaj Pcheng. Osmnáctiletá Češka má s o sedm let starší Pennettaovou vyrovnanou bilanci 1:1, nicméně výhra Italky se váže k antukovému turnaji v Acapulku 2004. Druhý vzájemný zápas loni na Australian Open vyhrála ve dvou setech Vaidišová.

Vaidišová nenastoupila k soutěžnímu zápasu od 5. července, kdy vypadla s Jelenou Jankovičovou ve čtvrtfinále Wimbledonu. O následné fedcupové utkání ve Španělsku i o přípravné turnaje na US Open ji připravila mononukleóza. Na poslední grandslam sezóny se však připravit stihla a nedala devatenáctileté Rusce šanci.

Kláře Zakopalové se nepodařilo na US Open překvapit vysoce favorizovanou Rusku Světlanu Kuzněcovovou a s vítězkou tohoto newyorského grandslamu z roku 2004 vypadla v prvním kole. Pětadvacetiletá rodačka z Prahy čtvrté nasazené soupeřce podlehla za 64 minut 2:6, 3:6 a ani na pátý pokus se jí nepodařilo vyhrát na US Open zápas v hlavní soutěži.

Bývalá česká jednička Zakopalová čeká na vítězství na grandslamovém turnaji už od Roland Garros 2005, v prvním kole dnes vypadla poosmé za sebou. První kolo znamenalo konečnou také pro Ivetu Benešovou, ta nestačila na Patty Schnyderovou ze Švýcarska.

Petra Cetkovská vyřadila při své premiéře v hlavní soutěži na US Open domácí Jill Craybasovou. Americkou hráčku v pondělním utkání prvního kola dvouhry porazila po setech 6:0 a 7:6. Další soupeřkou dvaadvacetileté Cetkovské, jíž ve světovém žebříčku patří 128. příčka, bude čtrnáctá nasazená Ruska Jelena Dementěvová, která porazila Francouzku Stephanii Cohenovou-Alorovou.

US OPEN 2007 - výsledky českých tenistů:
ŽENY
Dvouhra - 1. kolo:
Vaidišová (13-ČR) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:2, Cetkovská (ČR) - Craybasová (USA) 6:0, 7:6 (7:4), Kuzněcovová (4-Rus.) - Zakopalová (ČR) 6:2, 6:3, Schnyderová (11-Švýc.) - Benešová (ČR) 6:3, 6:0.

Reklama