Hlavní obsah

Berdych v pondělí vyzve na US Open Roddicka

Český tenista Tomáš Berdych bude v pondělí na dvorcích ve Flushing Meadows bojovat o postup do čtvrtfinále. Devátý nasazený se v osmifinále střetne s turnajovou pětkou Andym Roddickem, se kterým během své kariéry sehrál dva zápasy, z nichž si každý se soupeřů odnesl po jednom vítězství.

Článek

Z prvního vzájemného duelu na tvrdém povrchu v Madridu odešel loni vítězně český tenista, letos při utkání prvního kola Davisova poháru v Ostravě triumfoval na antuce Američan. Berdych bude v pondělí bojovat o osobní maximum na US Open, osmifinále si zahrál již v letech 2004 a 2006, brány čtvrtfinále ale zatím neodemkl.

V pondělí se v New Yorku představí i světová jednička Roger Federer ze Švýcarska, jenž bude bojovat o čtvrtfinále s nenasazeným Španělem Felicianem Lopezem. V osmifinále ženské dvouhry čeká další duel izraelskou tenistku Peerovou, která ve třetím kole vyřadila českou jedničku Nicole Vaidišovou.

US Open - program 8. hracího dne (začátky 17:00)
Dvorec Arthura Ashe: Azarenková (Běl.) - Kuzněcovová (4-Rus.), Berdych (9-ČR) - Roddick (5-USA), Haas (10-Něm.) - Blake (6-USA), Čakvetadzeová (6-Rus.) - Paszeková (Rak.), Federer (1-Švýc.) - Lopez (Šp.).
Dvorec Louise Armstronga: Szavayová (Maď.) - Vakulenko (Ukr.), Peerová (18-Izr.) - Radwaňská (30-Pol.), Davyděnko (4-Rus.) - I Hjong-tchek (Korea).

Reklama