Hlavní obsah

Na US Open změří síly dvě grandslamové vítězky

Úterní tenisový program na dvorcích ve Flushing Meadows nabídne dohrávky 4. kola a čtvrtfinálový duel ženské jedničky Justin Heninové z Belgie proti Američance Sereně Williamsové. Poslední český zástupce ve dvouhře Tomáš Berdych vzdal v pondělí domácímu Američanovi Roddickovi, čest země ze srdce Evropy tak již hájí pouze deblové páry.

Článek

Na dvorci Louise Armstronga se představí Lukáš Dlouhý s Pavlem Víznerem. Devátou nasazenou dvojici mužské části čtyřhry vyzve ve čtvrtfinále druhý nasazený pár Knowles s Nestorem. Skóre vzájemných duelů je 2:1 pro bahamsko-kanadskou dvojici, poslední měření sil ale vyhráli před dvěma týdny ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati Češi.

Čtrnáctý nasazený pár ženské čtyřhry Vladimíra Uhlířová s Maďarkou Szavayovou vyzvou v boji o semifinále francouzsko-ruskou dvojici Foretzová, Shvedovaová. Nenasazený švýcarský tenista Wawrinka si po vyřazení Rusa Safina brousí zuby i na svého oblíbeného soupeře Juana Chelu. Ten je sice turnajovou dvacítkou, ale s Wawrinkou má zatím zápasovou bilanci 0:2. Argentinec má navíc postaráno o další motivaci, právě s Wawrinkou totiž před rokem na US Open vypadl hned v prvním kole.

Snadnou záležitostí by měl být španělský duel 4. kola mezi světovou dvojkou Rafaelem Nadalem a turnajovou patnáctkou Davidem Ferrerem. S pěti vzájemných soubojů na okruhu ATP zatím vyšel Nadal čtyřikrát vítězně, triumf Ferrera je datován o více než tři roky zpátky.

V jediném úterním čtvrtfinálovém duelu dvouher se představí světová jednička Justin Heninová proti domácí osmé nasazené hráčce Sereně Williamsové. Ve vzájemných duelech se doposud čtyřikrát radovala Belgičanka, ve dvou případech zvedala ruce na znamení vítězství Američanka. Letošní skóre je 2:1 pro Heninovou.

Na Dvorci Arthura Ashe se tak utkají dvě držitelky letošních grandslamových titulů - Williamsová triumfovala na Australian Open, světová jednička na kurtech Rolanda Garrose v Paříži.

US Open - program 9. hracího dne (začátky 17:00):
Dvorec Arthura Ashe: Hanley, Ullyett (5-Austr./Zimb.) - Melo, Sá (Braz.), Gulbis (Lot.) - Moya (17-Šp.), Monaco (23-Arg.) - Djokovič (3-Srb.), Heninová (1-Belg.) - S. Williamsová (8-USA), Ferrer (15-Šp.) - Nadal (2-Šp.).
Dvorec Louise Armstronga: Wawrinka (Švýc.) - Chela (20-Arg.), Dlouhý, Vízner (9-ČR) - Knowles, Nestor (2-Bah./Kan.), Yung-Jan Chan, Chia-Jung Chuang (5-Tchaj-wan) - Matteková, Mirzaová (16-USA/Indie), Azarenková, Mirnyj (Běl.) - Jen C', Knowles (3-Čína/Bah.).
Grantstand: Foretzová, Shvedovaová (Fra./Rus.) - Szavayová, Uhlířová (14-Maď./Čr.)

Reklama