Hlavní obsah

Federera nezastavil na US Open ani Roddick

NEW YORK

Švýcarský tenista Roger Federer pokračuje na US Open v tažení za čtvrtým titulem v řadě. Ve čtvrtfinále posledního grandslamu sezóny nezastavil světového hráče číslo jedna ani domácí Andy Roddick, jenž v repríze loňského finále podlehl favorizovanému Federerovi po setech 6:7, 6:7 a 2:6.

Článek

Federer i Roddick se pro utkání oblékli do tmavého a stejně podobná jako barva jejich svršků, byla i předvedená hra. Američan hrál s turnajovou jedničkou vyrovnaný duel až do poloviny třetího setu, kdy Federer utkání definitivně zlomil ve svůj prospěch. "Byl to nesmírně náročný zápas. Hlavně servis byl Andyho účinnou zbraní," oddechl si po postupu švýcarský tenista, jenž v si v patnáctém vzájemném duelu s Roddickem připsal 14. vítězství.

Dalším Federerovým soupeřem v cestě za obhajobou titulu bude Rus Nikolaj Davyděnko. "Vzájemná bilance hovoří v můj prospěch, v devíti zápasech jsem ještě neprohrál. Ale na to se nedá spoléhat," podotkl k semifinálovému duelu Federer. Pokud švýcarský hráč dosáhne na další triumf, vyrovná letitou bilanci Billa Tildena z roku 1923.

Venus Williamsová zachraňuje Ameriku 

Po vyřazení Roddicka zůstala jedinou nadějí amerických fanoušků wimbledonská vítězka Venus Williamsová, která ve čtvrtfinále zdolala Srbku Jelenu Jankovičovou v tie-breaku rozhodující třetí sady.

Ruská tenistka Anna Čakvetadzeová si poprvé v kariéře zahraje semifinále grandslamového turnaje. Šestá nasazená hráčka ve čtvrtfinále US Open porazila 6:4 a 6:1 Izraelku Šahar Peerovou a v boji o postup do finále ji čeká krajanka Světlana Kuzněcovová. Ta nepřipustila překvapení a vyřadila Maďarku Agnes Szavayovou hladce 6:1 a 6:4.

Peerová, přemožitelka české jedničky Nicole Vaidišové ze třetího kola, vstoupila do zápasu lépe a v první sadě vedla 4:2. Pak však Čakvetadzeová, která v létě vyhrála dva turnaje na amerických betonech, zpřesnila hru a vyhrála deset z následujících jedenácti her. Dvacetiletá tenistka se tak po postupu do čtvrtfinále na letošním Australian Open a Roland Garros dočkala životního úspěchu.

US OPEN 2007 - 10. hrací den
MUŽI
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Roddick (5-USA) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 6:2, Davyděnko (4-Rus.) - Haas (10-Něm.) 6:3, 6:3, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Aspelin, Knowle (10-Švéd./Rak.) - Benneteau, Mahut (Fr.) 7:6 (7:2), 1:6, 6:3.
ŽENY
Dvouhra - čtvrtfinále:
Čakvetadzeová (6-Rus.) - Peerová (18-Izr.) 6:4, 6:1, Kuzněcovová (4-Rus.) - Szavayová (Maď.) 6:1, 6:4, V. Williamsová (12-USA) - Jankovičová (3-Srb.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dechyová, Safinová (7-Fr./Rus.) - Srebotniková, Sugijamaová (3-Slovin./Jap.) 7:5, 6:3.
SMÍŠENÁ ČTYŘHRA - semifinále
Shaughnessyová, Paes (USA/Ind.) - Huberová, J. Murray (USA/Brit.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 10:5.
Kompletní výsledky Us Open najdete zde.

Reklama