Hlavní obsah

Peschkeová a Uhlířová budou na US Open bojovat o finále čtyřhry

V nedělním finále ženské čtyřhry na US Open by mohl mít dvojí zastoupení český tenis. Ve čtvrtek totiž čeká semifinále Květu Peschkeovou, která na posledním grandslamu sezóny hraje po boku Australanky Rennae Stubbsové, a Vladimíru Uhlířovou, jež tvoří dvojici s talentovanou Maďarkou Agnes Szavayovou.

Článek

Peschkeová se Stubbsovou jsou ve Flushing Meadows nasazené jako číslo šest a v semifinále je čekají turnajové sedmičky, francouzsko-ruský pár Nathalie Dechyová, Dinara Safinová. Uhlířová s Szavayovou, jimž patří číslo čtrnáct, budou čelit tchajwanské dvojici Yung-jan Chan, Chia-jung Chuang, která je v New Yorku nasazená jako číslo pět.

Ve čtvrtek pokračují také čtvrtfinálové duely mužské dvouhry. Překvapivý přemožitel Rafaela Nadala David Ferrer ze Španělska se na dvorci Arthura Ashe utká s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou a ve druhém duelu, který otevře večerní program ve Flushing Meadows, se střetne další Španěl Carlos Moya s Novakem Djokovičem ze Srbska.

Po posledním čtvrtfinálovém duelu mužské dvouhry dostane na centrkurtu opět prostor česká tenisová škola. První kolo veteránské soutěže totiž na hlavním stadiónu rozehrají Martina Navrátilová s Janou Novotnou.

US Open - program 11. hracího dne (začátek v 17:00)
Dvorec Arthura Ashe: Szavayová, Uhlířová (14-Maď./ČR) - Yung-jan Chan, Chia-jung Chuang (5-Tchaj-wan), Chela (20-Arg.) - Ferrer (15-Šp.), Azarenková, Mirnyj (Běl.) - Shaughnessyová, Paes (USA/Ind.), Moya (17-Šp.) - Djokovič (3-Srb.).
Grandstand, 3. zápas (nejdříve od 20:00): Peschkeová, Stubbsová (6-ČR/Austr.) - Dechyová, Safinová (7-Fr./Rus.).

Reklama