Hlavní obsah

Tenisté Dlouhý s Víznerem titul na US Open nezískali

NEW YORK

Čeští deblisté Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner ani ve druhém letošním finále nedosáhli na premiérový grandslamový titul. Stejně jako na pařížském Roland Garros ztroskotali v posledním zápase i na US Open, tentokrát na švédsko-rakouské dvojici Simon Aspelin, Julian Knowle, které v pátek v New Yorku podlehli 5:7 a 4:6.

Článek

Dlouhý a jeho osobní trenér Vízner nevyužili šanci stát se prvním ryze českým deblovým párem, jenž získá grandslamový titul. Loni vyhrál US Open Martin Damm, stejně jako v případě ostatních českých triumfů ve dvojici se zahraničním hráčem.

"Oni hráli dobře, nedali nám skoro šanci, protože nedělali moc chyb. Ve všech ohledech byli lepší a zasloužili si vyhrát," řekl Českému rozhlasu sedmatřicetiletý Vízner. "My jsme bohužel udělali strašně nevynucených chyb z obyčejných úderů, s nimiž normálně problém nemáme," dodal zkušenější člen české dvojice.

Dlouhý s Víznerem v Paříži prohráli s druhým párem světa Mark Knowles, Daniel Nestor, jemuž v New Yorku porážku vrátili ve čtvrtfinále. Ve stejné fázi turnaje šokovalo desáté nasazené duo Knowle, Aspelin vítězstvím nad světovými jedničkami Bobem a Mikem Bryanovými.

"Rozdíl v těch dvou finále je jednoznačný. V Paříži jsme hráli dobře a prohráli s ještě lepšími, tady se mi to moc nevydařilo a stejně jsme odehráli vyrovnaný zápas," uvedl čtyřiadvacetiletý Dlouhý, jenž figuruje v nominaci pro blížící se barážové utkání Davis Cupu se Švýcarskem.

Knowle se dal s Aspelinem dohromady v dubnu, kdy začaly zdravotní problémy jeho tradičního spoluhráče Jürgena Melzera, a v pátek spolu dosáhli na premiérový grandslamový titul. Knowle se stal po Thomasi Musterovi, jenž vyhrál dvouhru na Roland Garros 1995, druhým rakouským vítězem grandslamu v historii.

Ve finále ženské dvouhry na sebe narazí Heninová s Kuzněcovovou

Ruská tenistka Světlana Kuzněcovová si znovu po třech letech zahraje o titul na US Open. Vítězka newyorského grandslamu z roku 2004 postoupila do sobotního finále díky třísetovému vítězství nad krajankou Annou Čakvetadzeovou.

Dvacetiletá Čakvetadzeová potvrdila svou výbornou formu z posledních měsíců ziskem prvního setu v poměru 6:3, pak už však na kurtu vládla její o dva roky starší fedcupová spoluhráčka. Čtvrtá nasazená Kuzněcovová získala následující sady shodně 6:1 a potřetí v kariéře si zahraje finále grandslamového turnaje.

Ve finále čeká Kuzněcovovou Belgičanka Justine Heninová. Nejvýše nasazená hráčka US Open zdolala v semifinále letošní wimbledonskou vítězku Venus Williamsovou 7:6 a 6:4.

US Open
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Kuzněcovová (4-Rus.) - Čakvetadzeová (6-Rus.) 3:6, 6:1, 6:1, Heninová (1-Belg.) - V. Williamsová (12-USA) 7:6 (7:2), 6:4.
Muži:
Čtyřhra - finále:
Aspelin, Knowle (10-Švéd./Rak.) - Dlouhý, Vízner (9-ČR) 7:5, 6:4.
Junioři:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berankis (15-Lit.) - Jebavý (8-ČR) 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 0 : 0 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 0 : 0 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík