Hlavní obsah

Djokovič si zahraje na US Open o první titul s Federerem

NEW YORK

Srbský tenista Novak Djokovič poprvé v kariéře zahraje o titul na grandslamovém turnaji. Soupeřem třetího hráče žebříčku bude v nedělním finále US Open nejlepší hráč světa Roger Federer, jenž bude v New Yorku usilovat o čtvrtý triumf za sebou.

Článek

Djokovič postoupil do finále US Open po třísetovém vítězství nad Španělem Davidem Ferrerem a podařilo se mu proniknout do grandslamového finále na třetí pokus. Letos ztroskotal na Roland Garros i ve Wimbledonu v semifinále pokaždé na Rafaelu Nadalovi, jehož v New Yorku vyřadil v osmifinále právě Ferrer.

Favorizovaný Srb měl pomalejší úvod sobotního zápasu, ale z nepříznivého skóre 1:4 se dokázal sedmi vyhranými gamy za sebou dostat. V druhém setu dělaly Djokovičovi zjevné problémy podmínky ve Flushing Meadows, kde panovala teplota přes 30 stupňů. Rodák z Bělehradu se proto musel svěřit do péče lékaře, ale díky své vůli a kvalitnímu servisu dostal zápas pod kontrolu.

Djokovič za dvě a čtvrt hodiny vyhrál 6:4, 6:4, 6:3 a ve finále ho čeká Federer. Švýcarský fenomén porazil stejně jako loni v semifinále US Open a ve stejné fázi letos na Roland Garros Nikolaje Davyděnka. Ruský tenista s Federerem prohrál i desátý vzájemný zápas v kariéře, v sobotu 5:7, 1:6 a 5:7.

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Davyděnko (4-Rus.) 7:5, 6:1, 7:5, Djokovič (3-Srb.) - Ferrer (15-Šp.) 6:4, 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata: