Hlavní obsah

České tenistky se ve Fed Cupu znovu utkají se Slovenskem

MOSKVA

České tenistky se ve Světové skupině II Fed Cupu znovu utkají se Slovenskem. Losování v dějišti finále týmové soutěže v Moskvě určilo, že se po roce bude opakovat zápas zemí z někdejšího společného státu. V dubnu české tenistky na Slovensku vyhrály jednoznačně 5:0, tentokrát Daniela Hantuchová a spol. přijedou do České republiky.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Hlavní hvězdou slovenského tenisu je Daniela Hantuchová

Článek

Utkání se uskuteční 2. a 3. února, jeho vítězky postoupí do baráže o účast v elitní Světové skupině I. V ní letos Češky bez nemocné jedničky Nicole Vaidišové prohrály ve Španělsku.

Českou dvojku Lucii Šafářovou výsledek pátečního losu pobavil. "Když jsem to slyšela, tak jsem se rozesmála, protože je to fakt k neuvěření," řekla televizi Prima k repríze jarního duelu se Slovenskem dvacetiletá brněnská hráčka.

Slovenky budou opět spoléhat na dvanáctkou hráčku světa Danielu Hantuchovou. "Může nás potrápit, ale věřím, že zase vyhrajeme," prohlásila Šafářová.

Další aktérku dubnového utkání Dominiku Cibulkovou los nenadchl. "Určitě to není nejpříznivější zpráva, ale pokusíme se o odplatu, když už to tak dopadlo. Dostaly jsme aspoň příležitost," řekl osmnáctiletá tenistka slovenským médiím. "Češky sice v dubnu v Bratislavě vyhrály zdánlivě potupně 5:0, kdo ale viděl jednotlivé zápasy, musí uznat, že na dvorci to hlavně do rozhodnutí bylo o hodně vyrovnanější a bylo to dost o štěstí. V únoru to bude úplně jiný zápas," uvedla Cibulková, podle níž budou tentokrát soupeřky coby domácí tým pod větším tlakem.

V Moskvě se losovalo i první kolo elitní kategorie. Rusky pojedou do Izraele, Američanky přivítají Německo, Francii čeká zápas v Číně a přemožitelky českých tenistek Španělky budou hrát v Itálii. Zápasy rovněž proběhnou o prvním únorovém víkendu bezprostředně po Australian Open.

Los Fed Cupu 2008:
Světová skupina I:
Izrael - Rusko, USA - Německo, Čína - Francie, Itálie - Španělsko.
Světová skupina II:
ČR - Slovensko, Ukrajina - Belgie, Japonsko - Chorvatsko, Argentina - Rakousko.

Reklama