Hlavní obsah

Davenportová při návratu porazila i světovou trojku Jankovičovou

Americká tenistka Lindsay Davenportová pokračuje na Bali ve velmi úspěšném návratu na turnaje WTA ve dvouhře. Někdejší světová jednička, která v červnu porodila syna, v Indonésii porazila i třetí hráčku světa Jelenu Jankovičovou.

Foto: Toray Tennis

Americká tenistka Lindsay Davenportová

Článek

Nad nejvýše nasazenou srbskou tenistkou vyhrála 6:4, 2:6 a 6:2 a postoupila už do semifinále. V něm se vítězka zdejšího turnaje z roku 2005, která tady ještě loni triumfovala ve čtyřhře, utká s Italkou Sarou Erraniovou.

Davenportová s Jankovičovou střídavě předváděly lepší a horší tenis. Srbská tenistka nezvládala udržet nervy na uzdě a především v závěru třetího setu se často hádala s rozhodčím na umpiru Asithou Attygalaou. Po zápase mu ani nepodala ruku. "Když byl míček dobrý, ohlásil to jako aut. Byla to noční můra, byl prostě hrozný," stěžovala si Jankovičová.

Davenportovou její výbuchy na kurtu potěšily. "Součástí profesionálního tenisu je i srovnat se s výroky čárových, diváky a vším kolem. Takže jsem se starala jenom o sebe. Jestli se chtěla rozčilovat, tak jsem si jako soupeřka myslela, že je to skvělé," uvedla.

Svými výkony na Bali překvapila i sama sebe. "Vůbec jsem nečekala, že bych mohla takhle hrát. Užívám si to tady," dodala.

V semifinále turnaje s dotací 225.000 dolarů je i druhá nasazená Daniela Hantuchová ze Slovenska, která hladce porazila Japonku Ajumi Moritaovou.

Baghdatis neobhájí titul v Pekingu

Pokus kyperského tenisty Marcose Baghdatise o obhajobu titulu v Pekingu ztroskotal ve čtvrtfinále. Osmnáctý hráč žebříčku ATP v pátek nestačil na světovou dvanáctku Ivana Ljubičiče a po obrovské bitvě podlehl chorvatskému soupeři v tie-breaku třetího setu 5:7.

Největším favoritem podniku hraného na tvrdém povrchu s dotací půl miliónu dolarů zůstal druhý nasazený Chilan Fernando Gonzalez. Ve hře jsou také Španěl Tommy Robredo a Němec Nicolas Kiefer, kteří se v semifinále utkají spolu.

Rumun Hanescu je mezi semifinalisty turnaje v Bukurešti

Victor Hanescu se udržel ve hře o titul z domácího turnaje ATP v Bukurešti. Rumunský tenista na antukovém podniku s dotací 353 450 eur v pátečním čtvrtfinále vyřadil nasazenou trojku Itala Potita Staraceho, už ve dvou setech se rozhodly i zbývající tři zápasy. Z nich postoupili francouzští tenisté Gael Monfils s Gillesem Simonem a také Carlos Berlocq z Argentiny.

Výsledky:
BALI
Dvouhra - čtvrtfinále:
Davenportová (USA) - Jankovičová (1-Srb.) 6:4, 2:6, 6:2, Hantuchová (2-SR) - Moritaová (Jap.) 6:2, 6:1, Erraniová (It.) - Nakamuraová (7-Jap.) 6:1, 6:2, Cirsteaová - Gallovitsová (obě Rum.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:3).
Semifinálové dvojice: Davenportová - Erraniová, Cirsteaová - Hantuchová.
PEKING
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gonzalez (2-Chile) - I Hjong-tchek (6-Korea) 7:5, 6:7 (5:7), 6:4, Robredo (3-Šp.) - Kunicyn (8-Rus.) 6:3, 6:1, Ljubičič (4-Chorv.) - Baghdatis (5-Kypr) 6:4, 4:6, 7:6 (7:5), Kiefer (Něm.) - Čilič (Chorv.) 6:3, 7:5.
Semifinálové dvojice: Kiefer - Robredo, Ljubičič - Gonzalez.
BUKUREŠŤ
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hanescu (Rum.) - Starace (3-It.) 7:6 (7:5), 7:5, Simon (6-Fr.) - Armando (USA) 6:4, 6:2, Monfils - Gicquel (oba Fr.) 6:4, 6:2, Berlocq (Arg.) - Ščukin (Rus.) 7:5, 6:3.
Semifinálové dvojice: Monfils - Hanescu, Simon - Berlocq.

Reklama

Související témata: