Hlavní obsah

Budeme bojovat dokud bude šance, říká Federer

PRAHA

Švýcarský tenista Roger Federer vedl se svým deblovým partnerem Allegrou už 2:0 na sety a v tie-braku třetího setu měl se svým spoluhráčem proti české dvojici dokonce mečbol. Švýcaři však utkání nakonec prohráli. Švýcarský tým prohrou přišel do druhý bod, který může být v závěrečném hodnocení nejdůležitější. „Vše je pořád otevřené,“ věří ale Federer.

Článek

„Podle mě jsme první tři sety na dvorci dominovali my, pak předvedli Češi skvělý výkon,“ prohlásila singlová světová jednička, která svůj poslední deblový turnaj vyhrála před dvěma lety v Halle právě s Allegrou. „Měli jsme šanci jednoho mečbolu, byli jsme jediný míček od vítězství. To byl důležitý okamžik,“ řekl Federer.

Původně ohlášenou deblovou dvojici Damm, Dlouhý nakonec změnil Jaroslav Navrátil na Štěpánek, Berdych. Švýcarskému fenoménovi posledních let to však vrásky na čele nedělalo. „Není sice příliš obvyklé, aby kapitán změnil oba původně nahlášené hráče, ale nás to nerozhodilo. Osobně jsem se připravoval na to, že může z českého týmu nastoupit kdokoliv,“ prohlásil šestadvacetiletý hráč.

Federer: Diváci se chovali férově

Roger Federer se zvláště v posledních letech specializuje téměř výhradně na singlové turnaje, v letošním roce hrál čtyřhru pouze na pěti turnajích, a pouze po boku svých kolegů z reprezentace - s Wawrinkou a Allegrem. Ani na jednom z nich se však vítěz sedmi deblových titulů z předchozích let nedostal se svým partnerem dál než do druhého kola. I přes svou specializaci na dvouhru v sobotu svého deblového spoluhráče herně převyšoval. „Yves hrál konzistentně,“ uvedl Federer na jeho adresu.

Atmosféru v Sazka Areně si pochvaloval. „Už včera jsem si atmosféru užíval, bylo to velmi příjemné. Fanoušci se i dnes chovali férově, rozhodčí neměl důvod je uklidňovat. Celý zápas proběhl v příjemném duchu,“ řekl po sobotním zápase.

A jak vidí vítěz tří grandslamů letošního roku šance Švýcarska na celkové vítězství v souboji s Českou republikou? „Šance jsou pořád vyrovnané. Uvědomuji si, že jsem pro svůj zítřejší zápas favoritem, stejně jako Štěpánek pro druhý zápas. Radka navíc poženou do boje diváci, ale vše je otevřené a dokud bude šance, budeme bojovat,“ ukončil nejlepší tenista světa.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík