Hlavní obsah

Šafářová vypadla v Lucemburku hned v prvním kole

PRAHA

Česká tenistka Lucie Šafářová vypadla hned v prvním kole turnaje v Lucemburku. Na podniku s dotací 600 000 dolarů nestačila v pondělí na čtvrtfinalistku letošního US Open Šahar Peerovou z Izraele. Sedmé nasazené podlehla dvakrát 3:6.

Článek

O výsledku zápasu rozhodlo využívání brejkbolů. Zatímco sedmá nasazená jich proměnila šest z devíti, česká tenistka pouze tři ze dvanácti.

V Soulu dohrály tři nasazené Japonky 

S turnajem v Soulu se v prvním kole rozloučily tři nasazené tenistky. Třetí hráčka podniku s dotací 145 000 dolarů Japonka Ai Sugijamaová nestačila na krajanku Ajumi Moritaovou, Francouzka Severine Bremondová vyřadila sedmou nasazenou Aiko Nakamurovou a po prohře s Flavií Pennettaovou se s korejskou metropolí rozloučila další Japonka Akiko Morigamiová.

Vyřazení bylo velkým zklamáním zejména pro Sugijamaovou, která v Soulu obhajovala účast ve finále, v němž před rokem podlehla Eleni Daniiliduové. Řekyně letos plní roli páté nasazené hráčky a do soutěže vstoupí utkáním s Dánkou Caroline Wozniackou.

Francouzský tenista Richard Gasquet v prvním kole turnaje v Bombaji potvrdil pozici nejvýše nasazeného hráče, když Belgičana Kristofa Vliegena vyprovodil z kurtu za dvaapadesát minut po setech 6:1 a 6:2. Na podniku s dotací 416 000 dolarů se kvůli dešti stihly odehrát jen dva zápasy, do druhého kola postoupil ještě Němec Björn Phau.

LUCEMBURK
Dvouhra - 1. kolo:
Peerová (7-Izr.) - Šafářová (ČR) 6:3, 6:3, Azarenková (Běl.) - A. Radwaňská (Pol.) 4:6, 7:5, 6:1, Kremerová (Luc.) - Krajicková (Niz.) 6:3, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová, Husárová (3-ČR/SR) - Bacsinszká, Knappová (Švýc./It.) 6:2, 6:3, Jugičová-Salkičová, G. Navrátilová (Bosna/ČR) - Kosinská, Maleková (Pol./Něm.) 6:4, 6:4.
SOUL
Dvouhra - 1. kolo:
Moritaová - Sugijamaová (3-obě Jap.) 7:5, 6:3, Bremondová (Fr.) - Nakamurová (7-Jap.) 5:7, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), Pennettaová (It.) - Morigamiová (8-Jap.) 6:2, 6:3, Parmentierová (Fr.) - Gallovitsová (Rum.) 6:2, 6:4, Voskobojevová (Rus.) - Fedossová (Fr.) 6:4, 6:1.
BOMBAJ
Dvouhra - 1. kolo:
Gasquet (1-Fr.) - Vliegen (Belg.) 6:1, 6:2, Phau (Něm.) - Moodie (JAR) 6:3, 2:6, 6:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články