Hlavní obsah

Berdych do finále nepostoupil, v Bangkoku nestačil na Beckera

BANGKOK/BOMBAJ

Český tenista Tomáš Berdych do finále turnaje v Bangkoku nepostoupil. V sobotním semifinále nestačil třetí nasazený hráč na Benjamina Beckera, kterému překvapivě podlehl po setech 6:3, 4:6 a 4:6. Německý tenista si v Thajsku o premiérový titul zahraje s Dmitrijem Tursunovem.

Článek

Berdychovi patří ve světovém žebříčku desáté místo a po odhlášení Rafaela Nadala, Novaka Djokoviče a Andy Roddicka byl největším favoritem na vítězství. Papírové předpoklady však nenaplnil v duelu s Beckerem, jenž má v žebříčku o 69 příček horší postavení než český tenista.

Německý tenista bude hrát své první finále v kariéře. V letošním roce byly nejlepším výsledkem rodáka z Merzigu účasti v semifinále na turnajích v San Jose a Delray Beach.

Tursunov postoupil do finále přes osmého nasazeného Fernanda Verdaska, kterého porazil 7:6, 4:6 a 6:4. Čtyřiadvacetiletý Rus, který na podniku s dotací 550 000 dolarů startuje v pozici šestého nasazeného hráče, bude hrát o svůj druhý letošní titul a celkově o třetí v kariéře.

V Bombaji se do finále probojval Rochus

Belgický tenista Olivier Rochus si zahraje v Bombaji první finále na okruhu ATP v této sezóně. Šestašedesátý hráč světového žebříčku, na něhož budou Belgičané spoléhat v únorovém Davis Cupu na české půdě, si v sobotním semifinále na indickém betonu poradil s Němcem Rainerem Schüttlerem dvakrát 6:4.

Rochus bude hrát v neděli o svůj třetí titul ve dvouhře, jeho soupeřem bude lepší z francouzské bitvy mezi Richardem Gasquetem a Fabricem Santorem. Navíc má Rochus šanci získat v Bombaji double, neboť si v sobotuzahraje také semifinále čtyřhry.

Výsledek: dvouhra - semifinále:
Becker (Něm.) - Berdych (3-ČR) 3:6, 6:4, 6:4, Tursunov (6-Rus.) - Verdasco (8-Šp.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4.

Reklama