Hlavní obsah

Berdych znovu porazil Verdaska a v Tokiu si zahraje semifinále

TOKIO

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se po velké bitvě se Španělem Fernandem Verdaskem probojoval do semifinále turnaje v Tokiu. Druhý nasazený Berdych v pátek zvítězil po dvou a půl hodinách hry 7:6, 4:6, 7:5 a Verdaska porazil i potřetí v této sezoně. Předtím byl proti stejnému hráči úspěšný na US Open a Masters v Hamburku.

Článek

Desátý hráč dlouhodobého žebříčku Berdych se snaží na tokijském betonu nasbírat co nejvíce bodů, aby si udržel šanci kvalifikovat se na listopadový Turnaj mistrů. Na asijském turné se po úspěšné baráži Davis Cupu proti Švýcarsku dostal mezi nejlepší kvarteto i v minulém týdnu v Bangkoku.

O účast v tokijském finále bude v sobotu usilovat proti čerstvému šampiónovi z Bombaje Francouzi Richardu Gasquetovi, s nímž se na okruhu ATP zatím utkal jednou a loni ve dvou setech prohrál.

Tenisté si v japonské metropoli rozdělí celkem 832 000 dolarů, rodák z Valašského Meziříčí už má nyní jistou prémii 35 750.

TOKIO:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (2-ČR) - Verdasco (8-Šp.) 7:6 (9:7), 4:6, 7:5, Ferrer (1-Šp.) - F. Lopez (10-Šp.) 6:4, 6:4, Gasquet (3-Fr.) - Sela (Izr.) 6:4, 6:1, Karlovič (7-Chorv.) - Hewitt (4-Austr.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).
Semifinálové dvojice:
Ferrer - Karlovič, Gasquet - Berdych.

Reklama

Související témata: