Hlavní obsah

Ferrer ve finále smetl Berdychova přemožitele za 52 minut

TOKIO

Pouze 52 minut stačilo španělskému tenistovi Davidu Ferrerovi, aby ve finále turnaje v Tokiu porazil Francouze Richarda Gasqueta a získal pátý titul v kariéře. Třetí nasazený Gasquet, jenž v semifinále vyřadil českého hráče Tomáše Berdycha, turnajové jedničce podlehl hladce 1:6, 2:6.

Článek

"Byl jsem unavený," postěžoval si jednadvacetiletý Francouz, který před týdnem triumfoval v Bombaji. "Za dva týdny jsem odehrál deset zápasů, to je na mě trochu moc," uvedl Gasquet po jednoznačném průběhu finále.

V žertu zalitoval, že raději před utkáním nezůstal vzhůru a nedíval se v televizi na čtvrtfinálový zápas mistrovství světa v ragby, v němž jeho krajané senzačně vyřadili Nový Zéland. "Přenos začínal ve čtyři ráno. Kdybych věděl, že takhle snadno prohraju, určitě bych se díval," řekl s úsměvem.

Antukový specialista Ferrer vyhrál druhý turnaj na tvrdém povrchu v kariéře i v této sezóně, v lednu zvítězil v Aucklandu. "Tohle je větší turnaj, takže tohle vítězství znamená víc," uvedl pětadvacetiletý Španěl, jenž získal prémii 145 tisíc dolarů. Do role nasazené jedničky se dostal po odstoupení prvního hráče světa Švýcara Rogera Federera, který se po prohrané baráži v Praze rozhodl odpočívat.

Ferrer měl volno od US Open, kde postoupil do semifinále. V japonské metropoli triumfoval jako prvních španělský tenista po 30 letech.

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Gasquet (3-Fr.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Kerr, Lindstedt (Austr./Švéd.) - Dancevic, Huss (Kan./Austr.) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články