Hlavní obsah

Podle Murrayho jsou podvody tenistů běžnou praxí

MOSKVA

Skot Andy Murray je dalším ze špičkových hráčů, kteří otevřeně tvrdí, že korupce je v tenisu běžnou věcí. Jeho prohlášení začala prošetřovat tenisová asociace ATP a chystá také nové opatření, podle něhož budou mít hráči za povinnost během 48 hodin ATP oznámit, pokud jim někdo nabídne úplatek za ovlivnění zápasu. Pokud tak neučiní, budou riskovat trest.

Článek

Murray, osmnáctý hráč světového žebříčku, se do problematiky sázkařské aféry zapojil podobně jako v nedávné době Rus Dmitrij Tursunov, třetí hráč světa Srb Novak Djokovič či Belgičané Gilles Elseneer s Dickem Normanem. "Je to velké zklamání, ale každý ví, že je to tak," řekl Murray BBC během turnaje Kremlin Cup v Moskvě. "Dokázat to ale bude nesmírně těžké," připomněl.

Někteří tenisté se podle dvacetiletého Skota nelegálním výdělkům nebrání. "Týden co týden cestují na turnaje a ze startovného platí všechny náklady. Kariéra trvá jen deset dvanáct let a peníze musíte vydělat, dokud hrajete," vyložil Murray.

Podle informací deníku The Times se v tomto týdnu sejdou představitelé ATP, ženské asociace WTA, mezinárodní federace ITF a organizátoři grandslamových turnajů, aby zřídili komisi pro boj s korupcí a sázkařskými podvody.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články