Hlavní obsah

Tenisté budou i se Štěpánkem hrát Davisův pohár v Ostravě

PRAHA

Čeští tenisté odehrají první kolo Davisova poháru 2008 ve dnech 8. až 10. února proti Belgii v Ostravě. O týden dříve vstoupí do Fed Cupu české tenistky, jejichž duel se Slovenskem bude hostit Brno. Na středeční tiskové konferenci v Praze to oznámili představitelé společnosti Česká sportovní, která zápasy Davisova poháru i Fed Cupu pro Český tenisový svaz organizuje.

Článek

V září odehráli tenisté za velkého zájmu fanoušků baráž Davisova poháru se Švýcarskem v pražské Sazka Areně, nicméně pro první kolo nového ročníku dostala přednost ostravská ČEZ Arena, kde se už hrály mezinárodní tenisové zápasy v minulosti několikrát. "Belgie není tak atraktivní soupeř jako Švýcarsko. Pokud bychom se dostali do dalších bojů, pak by byla Praha to pravé místo, kde by se mělo hrát," vysvětlil pohnutky České sportovní ředitel společnosti Vladimír Šafařík.

Stejně jako se Švýcarskem by měl český tým nastoupit v co nejsilnější sestavě, tedy opět s Tomášem Berdychem i Radkem Štěpánkem. "Radek se během baráže cítil v dobré pohodě a chtěl ještě zpětně poděkovat všem, kteří mu poskytli příjemné podmínky. S ním i Nicole Vaidišovou je domluvené, že pokud nebudou zraněni, tak za český tým nastoupí," potvrdil majitel České sportovní Miroslav Černošek.

Z toho má pochopitelně radost především nehrající kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil. "Určitě je pro kapitána nejdůležitější mít tým pohromadě, bez jednoho z těchto hráčů je to složitější. Belgičané sice nejsou momentálně v nejlepší formě, ale ten zápas nesmíme podcenit, pokud nechceme zase skončit v baráži," znělo vyjádření Navrátila na tiskové konferenci prostřednictvím telefonátu. Zároveň prozradil, že se po domluvě s hráči zřejmě bude hrát opět na povrchu taraflex, tak jako v baráži se Švýcary.

Tenistky budou hrát v Brně

V příštím roce se koná letní olympiáda v Pekingu a proto se tenisové akce musely přizpůsobit atypickým termínům. "Snad poprvé v historii se bude Davis Cup i Fed Cup konat ve dvou týdnech po sobě," myslí si Šafařík. Tenistky tak svoji týmovou soutěž začnou jen o týden dříve, než jejich mužští kolegové.

Druhého a třetího února se v prvním kole druhé výkonnostní skupiny utkají v Brně se Slovenskem. "V Brně máme vynikající zkušenosti s týmem lidí, kteří pro nás akci připravují. A myslíme, že ten projekt tam dopadne velmi dobře," vysvětlil Šafařík volbu místa.

Reklama

  3 : 4 Bejlek - Blinkovová 3 : 4 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík